Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 13:34

Η δικαίωση της δημοσιογραφίας Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Η δικαίωση της δημοσιογραφίας Ι Γ. Μασσαβέτας

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, σε αυτή την ιστορία με τις εταιρείες πολιτικών προσώπων σε φορολογικούς παραδείσους, υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, επιδιδόμενες σε κακίστης ποιότητος θεατρικές παραστάσεις. Και το μόνο θετικό της ιστορίας είναι ότι οι αντιδράσεις ήταν τόσο πολλές και τόσο έντονες, ακόμη και «εκ των έσω», ώστε η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να αλλάξει την επίμαχη διάταξη. Κατά τα λοιπά μας δουλεύουν. 

 

Μας δουλεύει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος όταν δηλώνει στη Βουλή ότι «κανένας υπουργός δεν την εμπνεύστηκε και κανέναν υπουργό δεν θέλει να καλύψει», αλλά «αποτελεί διεθνή υποχρέωση της χώρας στο πλαίσιο των συστάσεων των χωρών της GRECO». Και όταν κάνει λόγο για «ρεσιτάλ υποκρισίας», υποστηρίζοντας ότι «αυτές τις μέρες συγκρούστηκαν δύο πρακτικές: η μία του γκεμπελικής έμπνευσης "συκοφαντείτε, συκοφαντείτε στο τέλος κάτι θα μείνει…" και η άλλη της λαϊκής ρήσης "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται"».

Διότι είναι προφανές ότι εκείνο που τους τρόμαξε περισσότερο, ώστε να κάνουν πίσω ακυρώνοντας αυτό που εμφανίζουν ως «διεθνή υποχρέωση της χώρας», δεν είναι τόσο οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, όσο ο χαλασμός που προκλήθηκε εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λοιπόν «γκεμπελιστές» οι βουλευτές και τα στελέχη τους, όσοι αντέδρασαν στην πονηρή διάταξη, αλλά και το επιτελείο της «Αυγής» που αντέδρασαν με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ και κύριο άρθρο: 

Αλλά μας δουλεύει και η ηγεσία της ΝΔ, όταν επιλέγει ως πρακτική την αποχώρηση από τη Βουλή. Ποιον εξυπηρετεί αυτή η φυγομαχία; Τι είστε δηλαδή εσείς; Παιδάκια, που επειδή δεν έχουν διαβάσει το μάθημά τους καταφεύγουν στην κοπάνα, ώστε να μην τα πιάσει ο καθηγητής αδιάβαστα; Δεν έχετε στοιχεία, θέσεις, προτάσεις; Δεν έχετε όπλα για μια κοινοβουλευτική μάχη και καταφεύγετε στην…κοπάνα; Ή μήπως βολεύει κάποιους από εσάς, το γεγονός ότι ακόμη και μετά την όψιμη τροποποίησή της, η επίμαχη διάταξη εξακολουθεί να έχει «γκρίζες ζώνες» όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος;

Μπορεί η κ. Γεροβασίλη και το Μαξίμου με τα «non papers» του, να μιλούσαν για χαλκεία των… διαλεγόμενων και άλλα ηχηρά παρόμοια. Αλλά η κατάληξη δικαίωσε την αποστολή του Τύπου που είναι αυτή, όπως ακριβώς την είχε προσδιορίσει ο αείμνηστος διευθυντής της «Μοντ», ο Κλοντ Ζιλιέν: «Να αποκαλύπτει όσα οι εξουσίες θέλουν να κρύψουν».

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER