Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 14:28

Καλώς ήλθαν η ευημερία και η ανάπτυξη Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καλώς ήλθαν η ευημερία και η ανάπτυξη Ι Γ. Μασσαβέτας

Είναι πλέον προφανές ότι οι μόνοι και οι μόνες που γκρινιάζουν είναι εκείνοι και εκείνες που ευστόχως χαρακτηρίζονται από τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Καρανίκα ως «διαπλεκόμενοι» και ως «Κατίνες». Σύμπας ο λοιπός λαός, της ευτυχούς αυτής χώρας, πανηγυρίζει διότι επιτέλους και η πενία ηττάται και η ανάπτυξη επέρχεται καλπάζοντας με τριποδισμούς.

Διά πάντα δύσπιστο και κακόπιστο υπάρχει ως απάντηση η δήλωση του Γεωργίου Κατρούγκαλου του κομψεπίκομψου. Οστις μας διαφωτίζει ότι το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων δεν καταργείται επειδή αυτό αξιώνουν οι δανειστές και σπεύδει πρόθυμος να συμμορφωθεί η κυβέρνηση των μνημονιοσχιστών Τσίπρα-Καμμένου. Απλώς καταργείται ως… άχρηστο. Διότι η κυβέρνηση του λύνει το πρόβλημα αντιμετώπισης της φτώχειας με την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης. Τι χρείαν έχουσι ΕΚΑΣ τα γεροντάκια, όταν η εθνική σύνταξη θα είναι 384 ευρώ; Και το ενοίκιό τους θα πληρώνουν, ή τον ΕΝΦΙΑ τους αν έχουν δικό τους «κεραμίδι» και την συμμετοχή τους στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, και την διατροφή τους, που τώρα με τον νέο αυξημένο ΦΠΑ θα είναι πλουσιότερη, ακόμη και διακοπές στη Μύκονο θα μπορούν να κάνουν.

Αλλωστε δεν θα χρειάζεται πλέον να χρηματοδοτούν άνεργα παιδιά και άεργα εγγόνια με την σύνταξή τους, καθώς η ανάπτυξη έρχεται και θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε όλους. Μην κοιτάτε που εξακολουθούν να κλείνουν μεγάλες επιχειρήσεις ("Ηλεκτρονική", "Πυρσός", "Λήδρα" κλπ) στέλνοντας άλλες μερικές εκατοντάδες στην ανεργία. Αυτά είναι εφήμερα. Εκείνο που επέρχεται να κοιτάτε. Οπως το περιέγραψε, λαμπρόν τε και μεγαλειώδες, ο αρχιστράτηγος Πάνος. Την έχει τη λύση στο τσεπάκι του χιτωνίου παραλλαγής: Θα αναλάβουμε την παραγωγή ρώσικων όπλων τύπου καλάσνικοφ.

Εντάξει, υπάρχουν κάτι μικρολεπτομέρειες, αλλά ποιος δίνει σημασία; Οπως ας πούμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει από χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσο ισχύει το καθεστώς του εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ενωση στη Ρωσία. Αλλά στο μεταξύ ο αρχιστράτηγος Πάνος μπορεί να άδει το «ακόμη τουτ’ την άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, ώσπου να ‘ρθει ο Μόσκοβος να φέρει… τα καλάσνικοφ».  Οπως έφερε και τα… άτοκα δάνεια από Ρωσία και Κίνα, τα οποία, εκτός από τον Λαφαζάνη, μας τα διαφήμιζε και ο Πάνος. (Τι να του πρωτοθυμηθούμε;).

Και ζήσανε αυτοί καλά, και εμείς… Αστο καλύτερα. Μπιιιιιιπ.

Γ.Π. Μασσαβέτας

 

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER