Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 10:07

Οταν χάνεται η ψυχραιμία Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οταν χάνεται η ψυχραιμία Ι Γ. Μασσαβέτας

Φαίνεται πως κάποιοι δεν έχουν ακόμη πιστέψει στο θαύμα που τους ανέβασε με τέτοια ταχύτητα στην εξουσία. Οτι δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν πως άλλαξαν θέσεις και ρόλους. Οτι δεν είναι πια ούτε διαμαρτυρόμενοι ούτε «αγανακτισμένοι», αλλά είναι η εξουσία.

Οτι πέρασε ο καιρός που εκείνοι υποδέχονταν, όχι μόνο με φραστικές επιθέσεις αλλά ακόμη και με γιαουρτώματα τους τότε εκπροσώπους της εξουσίας. Οτι έχουν πάρει τη θέση τους. Διό και συμπεριφέρονται με ήθος ανάξιο μιας «αριστερής» εξουσίας που θέλει να της αναγνωρίζουν το ηθικό πλεονέκτημα.

Μετά την ακροδεξιά χυδαιότητα, με το περίφημο «στα τέσσερα» του άρχοντα των ψεκασμών Καμμένου, τα τσάμπα νταηλίκια του Πολάκη που θάβει «στα τρία μέτρα» όποιον τολμά να τον κρίνει, ενώ βαπτίζουν ακροδεξιούς τους κατοίκους της Ιεράπετρας που τον αποδοκιμάζουν -κι ας είναι πασίγνωστοι αριστεροί, πρώην σύντροφοί του, πρώτοι και καλύτεροι μεταξύ των διαδηλούντων- τώρα έχουμε μια άλλη χυδαιότητα. Το «σιγά τα καλσόν». Με το οποίο, προφανώς ως ευφυές… ιδεολογικό επιχείρημα, αισθάνεται ότι απαντά καταλυτικώς ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, ο αναξίως αχθοφόρος μεγάλου ονόματος της αριστερής ιστορίας κ. Νεφελούδης.  

Εχω γράψει τις τελευταίες ημέρες πως δεν περιμένω να συμβεί κάτι το καταλυτικό ως αποτέλεσμα της συγκέντρωσης με το σύνθημα «Παραιτηθείτε». Σιγά να μην τρομάξουν από το «πλήθος και το πάθος» μιας πρωθύστερης συγκέντρωσης και παραιτηθούν, εκείνοι που προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, γαντζωμένοι με νύχια και με δόντια, δεν δίστασαν να ανατινάξουν κάθε ιδεολογικό φραγμό, να ξεπουλήσουν ιδέες και συντρόφους, να εξαπατήσουν ψηφοφόρους.  

Περίμενα λοιπόν ότι οι κυβερνώντες θα αδιαφορούσαν για την συγκέντρωση αυτή. Οτι δεν είχαν κανένα λόγο να επιτίθενται στους πολίτες που διαμαρτύρονται για την πολιτική τους. Οτι θα αντιμετώπιζαν την κατάσταση με ψυχραιμία. Οτι θα έδιναν ένα δείγμα δημοκρατικού ήθους, που είναι σύμφυτο της ανοχής προς την αντίθετη άποψη. 

Δυστυχώς κυριαρχούν οι Φίληδες, οι Πολάκηδες και οι όμοιοί τους, που αποδεικνύουν με τις δηλώσεις τους ότι έχουν δυσανεξία στην ελεύθερη έκφραση όταν δεν είναι «δική τους». Ψυχραιμία σύντροφοι. Τα μεταξωτά βρακιά της εξουσίας, θέλουν και επιδέξιους... Ειδικώς όταν είσαι γραμματέας στο υπουργείο Εργασίας, κοπέλι του Κατρούγκαλου και συνένοχος στη μεγαλύτερη σφαγή εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, καλύτερα να βγάζεις το σκασμό, να κρύβεσαι και όχι να προκαλείς.  

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER