Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 20:48

Η νεολαία τολμά | Παναγιώτης Τσελέκης

Γράφτηκε από την
Η νεολαία τολμά | Παναγιώτης Τσελέκης

Τα τελευταία χρόνια, η χώρα μας βιώνει μια βαθιά οικονομική κρίση κι ως αποτέλεσμα αυτής, μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού έχει βρεθεί στα όρια της φτώχιας και της εξαθλίωσης.

 

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ, που ήταν το κυρίαρχο κόμμα της μεταπολίτευσης, ένιωσε περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα τις επιπτώσεις της οργής του κόσμου μετατρέποντάς το από κόμμα εξουσίας σε κόμμα μονοψήφιων ποσοστών. Οι πολιτικές επιλογές που έκανε η ηγεσία του κόμματος προκειμένου η χώρα να σωθεί από βέβαιη χρεοκοπία έδωσαν πάτημα στους πολιτικούς αντιπάλους να το αποδομήσουν και με λαϊκίστικες μεθόδους να ανεβούν στην εξουσία, υποσχόμενοι πολιτικές που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.

Η εποχή που διανύουμε, αυτή της γενικευμένης κρίσης, έχει επηρεάσει βέβαια εκτός από την οικονομία τόσο την κοινωνική όσο και την πολιτική ζωή της χώρας. Θεραπεία γι' αυτή την πολυδαίδαλη κρίση είναι η νέα γενιά, η οποία με όρεξη για προσφορά και προτάσεις για λύσεις στα μικρά και μεγάλα ζητήματα που διαχρονικά μας ταλανίζουν, θα πρέπει να συμβάλλει στην έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση, να επαναφέρει την αίσθηση του δικαίου στους πολίτες και να υιοθετήσει αξιοκρατικές και σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης του ελληνικού κράτους ώστε να επανέλθει η οικονομική ευημερία στη χώρα. Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, στις 26 Ιουνίου θα είμαι υποψήφιος για τη Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας, με νέες ιδέες και όρεξη για δράση.

Οσον αφορά το κόμμα μας, έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και έχουμε αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί και πλέον σοφότεροι πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Βασική προϋπόθεση είναι η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς με αμοιβαίες υποχωρήσεις και καλή διάθεση για συνεργασία, βάζοντας στην άκρη τους προσωπικούς εγωισμούς και τις κόντρες του παρελθόντος. Η χώρα και η κοινωνία έχουν ανάγκη, τώρα περισσότερο από ποτέ την Κεντροαριστερά ενωμένη και παραγωγική ώστε να δημιουργήσουμε και να υλοποιήσουμε ένα Εθνικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση και την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ ως ο βασικότερος πυλώνας της κατακερματισμένης Κεντροαριστεράς πρέπει να κινηθεί με όλες του τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ηρθε η ώρα για τη νέα αλλαγή.

 

 

 


NEWSLETTER