Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 21:12

Οι ποδηλάτες αναπαράγουν την οδηγική καφρίλα Ι Σωτήρης Θεοδωρόπουλος

Γράφτηκε από την
Οι ποδηλάτες αναπαράγουν την οδηγική καφρίλα Ι Σωτήρης Θεοδωρόπουλος

Τα τελευταία χρόνια (κρίση γαρ...) όλο και περισσότερα ποδήλατα κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Καλαμάτας. Είναι μια φθηνή λύση (αγορά και συντήρηση, έλλειψη τελών κλπ), ιδανική για τις αποστάσεις της πόλης. Ενα μέσο μετακίνησης και γυμναστικής, φιλικό προς το περιβάλλον. Είναι όμως κρίμα να εξελίσσεται σε μεγάλο πρόβλημα για την πόλη.

Δυστυχώς, πολλοί ποδηλάτες αναπαράγουν όλη την οδηγική καφρίλα των οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Κάνουν παράπονα ότι οι οδηγοί δεν τους προσέχουν (και σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο) αλλά την ίδια στιγμή βγαίνουν για αθλητική ποδηλασία σε εθνικές οδούς - και μάλιστα χωρίς να πηγαίνουν ο ένας πίσω απ' τον άλλον αλλά σε ζεύγη· οδηγούν στην πόλη σαν τους ντελιβεράδες με επικίνδυνα ζιγκ ζαγκ και χωρίς φώτα την νύχτα· κινούνται στα πεζοδρόμια απαιτώντας από τους πεζούς να κάνουν άκρη στο διάβα τους(!) χρησιμοποιώντας μάλιστα και λεκτική βία (Αριστομένους, Ναυαρίνου κ.α.)· αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες στον ποδηλατόδρομο και... όποιον πάρει ο χάρος (βλέπε σερβιτόρους και όχι μόνο).

Η οδήγηση -και του ποδηλάτου- απαιτεί και προϋποθέτει σεβασμό σε στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς, καθώς και συναίσθηση της ανάγκης για αρμονική συμβίωση με τους άλλους χρήστες των δρόμων και των πεζόδρομων.

Σωτήρης Θεοδωρόπουλος

Ποδηλάτης


NEWSLETTER