Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 22:44

Σκύλος και 50ευρω στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Επιβολή προστίμων σε όσους κινούνται με σκυλιά εντός του Πάρκου Σιδηροδρόμων έρχεται από τις επόμενες ημέρες, με τον Δήμο Καλαμάτας να θέτει ουσιαστικά σε εφαρμογή την προ μηνών απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε ξεσηκώσει “θύελλα” αντιδράσεων στις τάξεις των φιλόζωων.

Από χθες κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας ενημέρωνε όσους είχαν σκυλιά εντός του πάρκου, ότι αυτό απαγορεύεται και ότι το... αδίκημα τιμωρείται με πρόστιμο 50 ευρώ. 

Αναγνώστης, που δέχθηκε συστάσεις, επικοινώνησε με την “Ε” χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη αυτή την κατάσταση και σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί. “Και για τα αδέσποτα, που υπάρχουν μέσα και έξω από το πάρκο σε ποιον θα κόψουν πρόστιμο, στο δήμαρχο;” σημείωσε σε έντονο ύφος.

Δεν είναι λίγοι πάντως αυτοί, που θεωρούν λανθασμένη αυτή την απόφαση, από την ώρα, που κατά το παρελθόν είχε απαγορευθεί -και σωστά- να κυκλοφορούν σκυλιά στις παιδικές χαρές και στους χώρους άθλησης του Πάρκου Σιδηροδρόμων, λέγοντας ότι δεν έχει νόημα να γενικεύεται η απαγόρευση.

Από την άλλη κάποιοι έχουν φροντίσει και έχουν μουντζουρώσει τις πινακίδες, που ενημερώνουν για την παραπάνω απαγόρευση, γεγονός που αποδυναμώνει τη θέση του Δήμου Καλαμάτας να αξιώνει ως πρόστιμο 50 ευρώ από τους ιδιοκτήτες των συμπαθών τετράποδων.

Και αν απαγορεύονται τα σκυλιά σε όλους τους χώρους του μεγαλύτερου πάρκου μιας πόλης, τότε πού θα πρέπει να κυκλοφορούν; Το ότι φυσικά αρκετοί ιδιοκτήτες σκύλων με την απάθεια και την αδιαφορία τους έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα είναι γεγονός και το έχουμε κατά καιρούς καυτηριάσει, αλλά δεν μπορεί λόγω αυτού να... παίρνει η μπάλα όλους.

 

Αν κρίνουμε πάντως από το πώς έγιναν δεκτές την πρώτη ημέρα οι συστάσεις από τη Δημοτική Αστυνομία, περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τι θα γίνει όταν θα “πέσουν” και τα πρώτα 50ευρα.