Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016 15:06

Ζώνες διασκέδασης ή ηχορρύπανση;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ζώνες διασκέδασης ή ηχορρύπανση;

Αρκετά είναι και φέτος τα παράπονα πολιτών από διάφορες περιοχές για ηχορρύπανση από καλοκαιρινά κέντρα διασκέδασης. Πιο πρόσφατο αυτό αναγνώστριας, η οποία σημείωσε: “Πώς γίνεται να ξεκινάει ένα ζωντανό πρόγραμμα μετά τις 11 το βράδυ, όταν στη γύρω περιοχή και σε κοντινή απόσταση υπάρχουν σπίτια;”.

Από τη δική της πλευρά προφανώς και έχει λόγο να διαμαρτύρεται, καθώς όταν ένα πρόγραμμα ξεκινάει μετά τις 11 αναμένεται να έχει στο... πόδι τους περίοικους τουλάχιστον μέχρι τις 2 τα ξημερώματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Υπάρχει από την άλλη η ανταπάντηση των επαγγελματιών, που ζητούν την κατανόηση των περιοίκων “σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε” και  υποστηρίζουν ότι αυτή είναι η φύση της διασκέδασης στις μέρες μας και ότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά.

Καθένας μπορεί τα παραπάνω να τα αξιολογήσει και να τα κρίνει κατά περίπτωση σωστά ή λάθος. Αυτό, που όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κριθεί ως λάθος είναι η ανάγκη για ύπαρξη ζωνών για χώρους διασκέδασης (ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο). Μόνο έτσι θα καταστεί δυνατό και οι πολίτες, που το επιθυμούν να έχουν την ησυχία τους (για αυτό μένουν και σπίτι τους), αλλά και όσοι από την πλευρά τους θέλουν να διασκεδάζουν με όποιον τρόπο επιθυμούν χωρίς να ενοχλούν τους υπόλοιπους. 

Δεν έγινε τόσα χρόνια στην Καλαμάτα και φυσικά πλέον δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμα σοβαρές εκκρεμότητες με το ΓΠΣ. Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να μπει μία τάξη σε αυτή την κατάσταση; Το μέλλον θα δείξει....

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016 16:21

NEWSLETTER