Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 12:49

Χωρίς απαντήσεις, εδώ και χρόνια...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επειδή πάρα πολλά έχουν ακουστεί όλα αυτά τα χρόνια -κι ακόμα περισσότερα... μας περιμένουν να τ’ ακούσουμε- ξέρει κανείς να πει τελικά, πότε θα προκύψει κάποια ουσιαστική κυκλοφοριακή μελέτη στην Καλαμάτα; Ή μήπως θεωρούμε ότι... λύθηκε το πρόβλημα με τα σκόρπια πάρκινγκ, δημοτικά και οσονούπω ιδιωτικά;
Το ότι η κατάσταση στην πόλη είναι επιεικώς τραγική δεν χρειάζεται μελέτη για να το δείξει... Μπορούμε και το διαπιστώνουμε από μόνοι μας. Δεν αποτελεί ελαφρυντικό για τους αρμόδιους να «ποιούνται την νήσσαν» συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια.
Ούτε αποτελεί λύση να ξεσπάμε όλοι μας στην Τροχαία. Τι ακριβώς μπορεί να κάνει κι αυτή, που δεν το έχει κάνει ήδη; Ο καρκίνος δεν περνά με ασπιρίνες, ούτε ο πύργος στην άμμο μπορεί να κρατήσει την πλημμυρίδα.
Εντάξει, να αφήσουν οι Καλαματιανοί το αυτοκίνητο στο σπίτι τους. Πού ακριβώς δηλαδή; Οι περιοχές περί το κέντρο της πόλης είναι «πηγμένες» κυριολεκτικά... Οχι μόνο από τα Ι.Χ. των κατοίκων τους, αλλά και από αυτά των πελατών διαφόρων καταστημάτων που -καλά κάνουν και- ανοίγουν όπου να ’ναι, χωρίς σχεδιασμό, αφού ελάχιστες μόνο περιοχές του παλιού σχεδίου έχουν οριστεί ως «αμιγούς κατοικίας».
Και αν το πρόβλημα στο κέντρο της πόλης δείχνει τους τελευταίους μήνες ελεγχόμενο, όπως και η... στάθμευση, αυτό  -για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους- οφείλεται αποκλειστικά στο... καλοκαίρι, αφού απλώς μεταφέρθηκε ατόφιο στην Παραλία της Καλαμάτας!
Αν δεν αντιληφθούν οι αρμόδιοι ότι το αυτοκίνητο -καλώς ή κακώς- πρέπει και να κινείται ενίοτε, τότε μόνο με τα πάρκινγκ δεν θα γίνει δουλειά, όσο κι αν προσβλέπουν σε αυτά οι εκάστοτε διαχειριζόμενοι τις τύχες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας...

 

Βασίλης Μπακόπουλος


NEWSLETTER