Σάββατο, 06 Αυγούστου 2016 17:32

Τελικά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για τίποτα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελικά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για τίποτα

Αν κάποιος ζητούσε να του αναφέρουμε ορισμένες λέξεις / φράσεις, που περιγράφουν την επικαιρότητα και την καθημερινότητα του τελευταίου διαστήματος στη Μεσσηνία, σίγουρα ανάμεσα σε αυτές θα ήταν πρόσφυγες, αστυνομικά τμήματα και διαχείριση απορριμμάτων. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις φαίνεται με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο το προφίλ της ελληνικής κοινωνίας.

Ας ξεκινήσουμε από το ζήτημα των προσφύγων, που όσον αφορά τη Μεσσηνία στο επίκεντρο αυτή την εποχή βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης. Αλλοι δεν θέλουν ούτε να ακούσουν, άλλοι θέλουν να τους φιλοξενήσουν αλλά όχι δίπλα στο σπίτι τους και ορισμένοι δείχνουν κατανόηση και διάθεση φιλοξενίας για όσο χρειαστεί.

Για τα αστυνομικά τμήματα στην περιοχή της Τριφυλίας, τα οποία φέρονται να είναι ανάμεσα σε αυτά που θα καταργηθούν (κατά άλλους θα συγχωνευθούν), οι κάτοικοι των επίμαχων περιοχών αντιδρούν σημειώνοντας ότι θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας. Για... αντίδωρο συζητείται να μεταφερθεί από την Κυπαρισσία στα Φιλιατρά το Τμήμα Τροχαίας, κάτι που δεν αποκλείεται να ξεσηκώσει νέες αντιδράσεις από την πρώτη.

Αφήσαμε τελευταία τη διαχείριση απορριμμάτων, διότι εκεί έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα... πανηγύρια. Αλλοι είναι με τη ΣΔΙΤ της Περιφέρειας, άλλοι με τα πλάνα της κυβέρνησης, κάποιοι  και με τα... δύο και άλλοι με δική τους πρόταση. Γύρω-γύρω όλοι δηλαδή και στη μέση (και οσονούπω στους δρόμους) τα σκουπίδια!

Τελικά μάλλον δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τίποτα. Κι όταν αυτό το ρυθμό δίνουν οι άρχοντες, στον ίδιο κινούνται και οι πολίτες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τέτοιες πρακτικές, συχνά χάνεται η ουσία στα σοβαρά ζητήματα και μένουν οι εντυπώσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016 13:09

NEWSLETTER