Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 21:11

 Η ασφάλεια είναι για τους πολίτες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
 Η ασφάλεια είναι για τους πολίτες

"Επανάσταση" έχει ξεσηκωθεί για την αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών και την προτεινόμενη κατάργηση αστυνομικών τμημάτων της Μεσσηνίας.

Δήμαρχοι, λοιποί αιρετοί της αυτοδιοίκησης και κομματικά στελέχη, αυτά κυρίως της Ν.Δ., λόγω ιδεολογίας υπέρ της ασφάλειας, αλλά και αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μεταξύ των αρχηγών της "επανάστασης". Αντιδρούν, ακόμα, και στην κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων του Κοπανακίου και του Πεταλιδίου. Κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα, τη σημερινή, των μονάδων αυτών που δεν μπορούν να προσφέρουν κανένα αίσθημα ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες κι επιμένουν στην παραμονή τους. Για λόγους επικοινωνιακούς και ψηφοθηρικούς, για να εκμεταλλευτούν την αγωνία και την ανασφάλεια των ανθρώπων που ζουν στα χωριά και νιώθουν αβοήθητοι.

Κάνουν πως δε βλέπουν την ανάγκη για μείωση των δαπανών της χώρας, για ουσιαστική αναδιοργάνωση και αποτελεσματικότητα των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας.

Με αστυνομικό τμήμα με ένα αστυνομικό στη βάρδια και χωρίς αυτοκίνητο, δε νοείται προστασία και βοήθεια στον πολίτη που έχει ανάγκη. 

Το ζητούμενο δεν είναι να παραμείνουν τα Αστυνομικά Τμήματα στο Πεταλίδι και το Κοπανάκι, όπως είναι σήμερα. Το ζητούμενο είναι τα τμήματα να έχουν προσωπικό, να είναι στελεχωμένα με τους αστυνομικούς που πρέπει και εξοπλισμένα με τα περιπολικά που είναι αναγκαία. Γιατί και να καταργηθεί το Τμήμα στο Πεταλίδι, χωρίς προσωπικό και αυτοκίνητα το Τμήμα της Μεσσήνης, τι υπηρεσίες θα προσφέρει σε κάποιο περιστατικό που θα χρειαστεί να παρέμβει στο Ριζόμυλο και στο Τζάνε;

Αυτό είναι το σημαντικό και αυτό πρέπει να ζητήσουν και να απαιτήσουν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης και οι τοπικοί παράγοντες. Ουσιαστική αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών, όχι ενοποίηση και συνέχιση της μιζέριας της υποστελέχωσης.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να πείσουν τον κόσμο για τη σκοπιμότητα και την επιτυχία της αναδιοργάνωσης, πρέπει να τολμήσουν, να υλοποιήσουν αυτό που έχουν υποσχεθεί και μένει στα λόγια: Να εξοικονομήσουν προσωπικό από τους αστυνομικούς που "φυλάνε" δημοσιογράφους και άλλα επίσημα πρόσωπα. Να γυρίσουν στις θέσεις τους οι αστυνομικοί που έχουν αποσπαστεί για τη "φύλαξη" υψηλά ιστάμενων προσώπων. Και ακόμα να φθάσουν μέχρι και τους αστυνομικούς που διατίθενται στους βουλευτές. Οι αστυνομικοί είναι για να φυλάνε το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας και να προστατεύουν τον πολίτη, τον πιο αδύναμο. Με τέτοιες κινήσεις η κυβέρνηση και το υπουργείο θα δείξουν ότι την εννοούν και την πιστεύουν την αναδιοργάνωση και θα κόψουν τα φτερά των "επαναστατών" της προβολής και της ψηφοθηρίας. Και η αναδιοργάνωση θα έχει αποτέλεσμα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 18:08

NEWSLETTER