Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2016 15:24

Πάτρα - Πύργος σε μαύρο φόντο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πάτρα - Πύργος σε μαύρο φόντο

“Δυσοίωνες” φαίνεται ότι είναι οι προοπτικές για την υλοποίηση του σημαντικού άξονα Πάτρα - Πύργος, που αναμφισβήτητα -αν και όταν ολοκληρωθεί- θα αλλάξει τα συγκοινωνιακά δεδομένα της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, σε συνδυασμό φυσικά και με τα υπόλοιπα οδικά έργα, που προχωράνε.

Διαβάζοντας λοιπόν το άρθρο του Γιώργου Λιάλιου στην “Καθημερινή” της Τετάρτης βλέπουμε ότι αν και φαινομενικά οι διαδικασίες προχωρούν, εντούτοις ρεαλιστικά κανένα από τα 3 ήδη δημοπρατημένα και από τα 5 υπόλοιπα υπό δημοπράτηση τμήματα δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πριν από τα τέλη του 2017.

Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην σταθεί στην κατάτμηση του φυσικού αντικειμένου του έργου, αλλά και στα τερτίπια με τους προϋπολογισμούς και να μην βάλει έτσι “φρένο” μέχρι νεωτέρας.

Την ίδια ώρα με καλούς ρυθμούς -ευτυχώς- συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής της Ιονίας Οδού και κατά τα φαινόμενα η παράδοσή της θα γίνει εντός χρονοδιαγραμμάτων και θα δώσει σημαντική ανάσα στον δυτικό άξονα. Φανταστείτε τι ώθηση θα υπήρχε στην (υπερ)τοπική οικονομία εάν συνέπιπτε η ολοκλήρωση ολόκληρου του τμήματος από την Καλαμάτα έως τα Ιωάννινα μειώνοντας κατά πολύ το χρόνο μετάβασης και αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την οδική ασφάλεια.

Το Πάτρα - Πύργος, που μέχρι τώρα φαίνεται ότι έχει κοινό “πρωταγωνιστή” με τον περιβόητο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι ένα από τα πιο σημαντικά οδικά έργα, που δυστυχώς όμως δεν είναι ακόμα ούτε καν σε εξέλιξη.

Μακάρι τα δυσοίωνα σενάρια να διαψευστούν και να αποδειχθούν κινδυνολογίες, αλλά μάλλον απέχουμε ακόμα αρκετά, όχι μόνο από την ημέρα που θα κοπεί η κορδέλα, αλλά και από όταν θα κάνει την αρχή ο πρώτος εκσκαφέας.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2016 19:37

NEWSLETTER