Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 21:16

Οι… παντογνώστες και η πραγματικότητα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Οι… παντογνώστες και η πραγματικότητα

Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει, έχουν απευθυνθεί ερωτήματα και έχει ασκηθεί κριτική για το γεγονός ότι έκλεισε για δεύτερη φορά, σε κοντινό χρονικό διάστημα, ο αυτοκινητόδρομος του "Μορέα", μετά την προχθεσινή θεομηνία.

Αυτή τη φορά ο αποκλεισμός έγινε στον Αγιο Φλώρο, όπου πλημμύρισε ο Πάμισος και κυρίως η παλιά κοίτη του ποταμού.

Δεν είμαι κιτρινιάρης, φωνακλάς, δε μου αρέσει να κάνω θόρυβο και να γράφω για να καταγγέλλω τους πάντες και τα πάντα, για να είμαι αιχμηρός δημοσιογράφος και να κατηγορώ την εξουσία και τη διαπλοκή, προκειμένου να είμαι αρεστός στον κόσμο που φωνάζει, ακόμα και όταν δεν υπάρχει λόγος.

Πάνω απ’ όλα είναι η αλήθεια και η αντικειμενικότητα. Να ενημερώνεις, αφού γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα, να υπενθυμίζεις αυτά που αποφασίστηκαν και γιατί αποφασίστηκαν.

Για τον αυτοκινητόδρομο ακούστηκε και διακινείται ευρέως τις δύο τελευταίες μέρες, ότι ήταν να περάσει πάνω από τον Αγιο Φλώρο, αλλά αυτό αποκλείστηκε κι επελέγη η χάραξη από την πεδιάδα για να κονομήσει ο Μπόμπολας.

Λες και ο Μπόμπολας είχε επιλεγεί να φτιάξει το έργο, όταν αυτό βρισκόταν ακόμα στο στάδιο της προκαταρκτικής, της αναγνωριστικής μελέτης.

Είναι αλήθεια ότι στην αναγνωριστική μελέτη είχε επιλεγεί η χάραξη του αυτοκινητόδρομου πάνω από τον Αγιο Φλώρο, από το βουνό. Ομως, υπήρξαν αντιδράσεις για την περιβαλλοντική αλλοίωση και κακοποίηση και κυρίως για τον κίνδυνο να καταστραφούν οι πηγές του Αγίου Φλώρου. Η συντριπτική πλειοψηφία πολιτών και φορέων της Μεσσηνίας , γι’ αυτό το λόγο, επέλεξε την πεδινή και προβληματική χάραξη. Συνειδητά, γνωρίζοντας πως στην παλιά κοίτη Παμίσου υπάρχει βάλτος και η κατασκευή εκεί θα αποτελεί ρίσκο. Γι’ αυτό έγιναν επιπλέον μετρήσεις με ειδικά όργανα για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς του εδάφους. Για το λόγο αυτό χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για να γίνει ο αυτοκινητόδρομος. Και ήταν γνωστό και αναμενόμενο ότι ο δρόμος θα "'κάθεται" και θα υπάρχει παρέμβαση διόρθωσης, κάθε φορά. Μέχρι να σταματήσει τελείως η καθίζηση, σύμφωνα με την επιστημονική εκτίμηση. Οσο για την κατασκευή γέφυρας, ήταν απαγορευτική, λόγω του βάλτου.

Κάθε άλλη θεωρία περί συνωμοσίας και διαπλοκής είναι για τους "κίτρινους" και τους παντογνώστες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 18:39

NEWSLETTER