Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016 18:31

Να έρθουν ελαφρύνσεις και σε τοπικό επίπεδο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσωρινή ανάσα επιχειρείται να δοθεί σε κατοίκους των περιοχών Μεσσηνίας και Λακωνίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας με το “πάγωμα” των φορολογικών υποχρεώσεων φυσικών και νομικών προσώπων για ένα εξάμηνο. Ιδιαίτερα για τα άτομα και τις επιχειρήσεις που μετρούν ακόμα τις πληγές από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου, αποτελεί μία ελάφρυνση στο ήδη άκρως επιβαρυμένο οικονομικό τους προφίλ.

Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση της σχετικής είδησης στο eleftheriaonline.gr, ακολούθησε ένα σχόλιο από αναγνώστη: “Κανένα νέο από την ΔΕΥΑΚ για εξαίρεση κατανάλωσης νερού για να πλύνει ο κόσμος όλες αυτές τις λάσπες;”.

Σχόλιο, που μεταξύ αστείου και σοβαρού έχει βάση, καθώς επί της ουσίας οι άνθρωποι που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές είναι αυτοί που το συγκεκριμένο διάστημα αναγκάζονται να καταναλώσουν αυξημένες ποσότητες νερού, ώστε να καθαρίσουν τους χώρους τους από τις λάσπες. Συνεπώς με το σημερινό καθεστώς αναμένεται να ακολουθήσουν “φουσκωμένοι” λογαριασμοί, δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Κατ' αναλογία λοιπόν με το “πάγωμα” φορολογικών υποχρεώσεων, μήπως θα έπρεπε και σε τοπικό επίπεδο να εξεταστεί τουλάχιστον για ένα μήνα μία ελάφρυνση στην κατανάλωση νερού, ώστε να διευκολυνθεί η αποκατάσταση σε οικίες και επιχειρήσεις που επλήγησαν;

Δεν πρόκειται επ' ουδενί για λαϊκισμό, αλλά για ρεαλιστική ανάγκη, η οποία θα πρέπει να εξεταστεί από τη διοίκηση των τοπικών ΔΕΥΑ και από τις δημοτικές αρχές. 

Τόσο αυτό, όσο και μία σειρά άλλων προσωρινών μέτρων είναι ικανά να βοηθήσουν τις οικογένειες, που μία εβδομάδα μετά τη θεομηνία αντιμετωπίζουν ακόμα σε καθημερινή βάση τις συνέπειες των καταστροφών. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 18:45