Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016 21:31

Αλλο καταγγελία και άλλο ρουφιανιά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε επώνυμη καταγγελία προς το Δήμο Καλαμάτας για καταπάτηση και σφετερισμό δημοσίου χώρου προχώρησαν 16 κάτοικοι γειτονιών γύρω από την οδό Αθηνών. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Καλαμάτας οι καταγγέλλοντες μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι “παρόχθιοι του χειμάρρου Λαγκάδα (είναι σκεπασμένος προ ετών και τώρα λέγεται οδός Νικηφ. Βρεττάκου), ο ένας έναντι του άλλου, έφραξαν με μόνιμες κατασκευές την επιφάνεια της σκεπασμένης Λαγκάδας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα ισόγεια αρκετών δεκάδων κατοικιών”.

Αν και κατόπιν εορτής, καθώς οι ίδιοι (κάτοικοι της 3ης παρόδου Παμίσου και της οδού Γλαύκου) βίωσαν με τον χειρότερο τρόπο τις συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών, έγιναν συγκεκριμένες καταγγελίες. Πράγματα και καταστάσεις, που λογικά (έπρεπε να) γνωρίζουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά η βοήθεια των πολιτών είναι σίγουρα απαραίτητη.

“Και τι, θα γίνω εγώ ρουφιάνος;” μπορεί να αναρωτηθεί ως συνήθως κάποιος. Προφανώς και μία επώνυμη καταγγελία για αυθαιρεσία ή οτιδήποτε, το οποίο μπορεί να έχει υπό συγκεκριμένες συνθήκες καταστροφικές συνέπειες, μόνο ως ρουφιανιά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Αλλωστε σε αυτή την κοινωνία έχουμε πήξει στους πάσης φύσεως... αυθεντικούς ρουφιάνους.

Το πιο σημαντικό πάντως από εδώ και πέρα είναι, ποια θα είναι η τύχη αυτών (και όποιων άλλων) των καταγγελιών, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα έχουν κοινοποιηθεί στους επίσημους φορείς.

“Απεστάλη στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας για τα δέοντα, καθώς και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, στον εισαγγελέα και τη ΔΕΥΑΚ” μας ενημερώνει ο Δήμος Καλαμάτας και συνεπώς με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε από εδώ και πέρα να δούμε τι θα προκύψει από τις έρευνες, που λογικά θα ξεκινήσουν.

Για να αλλάξουν ορισμένες χρονίως παγιωμένες καταστάσεις “θέλει δουλειά πολλή”, αλλά τουλάχιστον θα ήταν κάτι αν μαθαίναμε ότι εφόσον αποδειχθούν οι καταγγελίες, θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 18:45