Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2016 17:51

Οι ίδιοι οι επαγγελματίες ζητούν υγιή ανταγωνισμό

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οι ίδιοι οι επαγγελματίες ζητούν υγιή ανταγωνισμό

Εναυσμα για σκέψεις και προβληματισμό γύρω από τα ζητήματα της δημόσιας υγείας φαίνεται ότι αποτέλεσε το άρθρο της Τρίτης σε αυτήν εδώ τη στήλη , με αφορμή τα κρούσματα σαλμονέλας από κατανάλωση γουρνοπούλας στην Καλαμάτα.

Επαγγελματίες, που επικοινώνησαν μαζί μας μετά το άρθρο, στάθηκαν κυρίως σε δύο σημεία: Αφενός στις συνθήκες πώλησης της γουρνοπούλας και αφετέρου στην ανάγκη ελέγχων σε κρεοπωλεία και ψησταριές για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής κι αν τα προϊόντα είναι σε επίπεδο ποιότητας προς πώληση.

Οπως μάθαμε λοιπόν, μία ομάδα παραδοσιακών κρεοπωλών της Καλαμάτας, οι οποίοι διάβασαν το εν λόγω άρθρο και συζήτησαν επ' αυτού, σημείωσαν ότι επί της ουσίας οι ίδιοι οι (σωστοί προφανώς) κρεοπώλες είναι αυτοί που ζητούν να γίνονται έλεγχοι τόσο στα δικά τους καταστήματα όσο και στα διάφορα πολυκαταστήματα, για να διαπιστώνεται κατά πόσο τα κρέατα πληρούν τις προδιαγραφές και είναι ασφαλή προς κατανάλωση.

Επικοινωνώντας με την “Ε” μάλιστα, τόνισαν ότι εδώ και πολύ καιρό έχουν ζητήσει από τις κρατικές αρχές διά των οργάνων τους να γίνονται ενδελεχείς έλεγχοι για τις συνθήκες διάθεσης της γουρνοπούλας και για το αν υπάρχουν όντως, όπως προβλέπεται, φούρνοι στα καταστήματα, που τις πωλούν. 

Είναι φυσικά σωστό και θεμιτό οι ίδιοι οι επαγγελματίες να θέλουν να διαμορφώνονται συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και να επιζητούν ελέγχους, εφόσον δεν έχουν κάτι να φοβηθούν. Αλλωστε σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος ο πελάτης είναι συχνά σε θέση να ξεχωρίσει την καλή ποιότητα, χωρίς πάντα να παρασύρεται από την χαμηλότερη τιμή και πολλές φορές η χαμηλότερη τιμή πάει πακέτο με τη χαμηλότερη ποιότητα. 

Ας απομονώσουν λοιπόν οι ίδιοι οι επαγγελματίες όσους κινούνται εκτός νόμιμου πλαισίου κι ας συμβάλλουν κι αυτοί με τον τρόπο τους στην οικοδόμηση ενός πιο υγιούς σκηνικού στην αγορά, προς όφελος όχι μόνο του κοινού αλλά και του δικού τους κλάδου.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 17:39

NEWSLETTER