Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011 16:26

Εστειλαν μήνυμα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γιατί έφυγαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξη Δράκου και ο Θανάσης Πετράκος; Και καλά, ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ είναι... πνεύμα αντιλογίας κι έχει "προηγούμενα" με τον Τατούλη και την ηγετική ομάδα της Περιφέρειας. Ο Δράκος όμως, που μέχρι τώρα είχε δείξει συναίνεση και... "στήριζε" τη γραμμή Τατούλη, τι έπαθε ξαφνικά; Μήπως αποφάσισε να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και ν' αντιδράσει για τις εντυπώσεις;
Μάλλον όχι. Το αυτονόητο, το λογικό, το επιβεβλημένο έκανε κι ο Δράκος. Οπως έκανε κι ο Πετράκος. Δεν είναι δόκιμοι πολιτικοί, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Και δε χρειάζεται να πάρουν γραμμή από τη Συγγρού ο ένας κι από την Κουμουνδούρου ο άλλος - ιδιαίτερα δε για αγροτικά θέματα. Λέτε να έχει "πατερούλη" ο Δράκος τώρα στα γεράματα ή να παίρνει "άνωθεν εντολές" μετά από τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση; Επίσης δεν ήταν συνεννοημένοι, δεν έκαναν κανένα μεσσηνιακό ή... αντιτατουλικό μπλοκ.
Αντέδρασαν απλώς στην αλαζονεία, στην υπεροψία, στην απαξίωση και στον ευτελισμό των θεσμών, των νόμων και των κανόνων. Δεν μπορεί κάθε φορά να συζητιούνται σοβαρά θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να μην υπάρχουν εισηγήσεις ή να μοιράζονται την τελευταία ώρα. Και να 'ναι για κατεπείγοντα θέματα και συνεδριάσεις, έχει καλώς. Αλλά το ΕΣΠΑ, το "Καλάθι" και το Τεχνικό Πρόγραμμα που πέρασε στο τέλος Αυγούστου μόνο... επείγοντα δεν είναι. Εδώ βέβαια πήγε να περάσει ως κατεπείγον και το Π.Δ. για τις εκλογές στην Ενωση Περιφερειών.
Εστειλαν μήνυμα η παράταξη Δράκου και ο Πετράκος: Φτάνει η αλαζονεία και η αμετροέπεια του νικητή, της εξουσίας. Και προτίμησαν να μείνουν για κάνα δίωρο εκτός αίθουσας, περιμένοντας να έρθει η ώρα για το πραγματικά κατεπείγον, που αφορούσε τη μεταφορά των μαθητών ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.
Με τέτοια στάση ίσως βελτιωθεί η εικόνα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Υ.Γ.: Φοβερό δεν είναι να συγχαίρεις κάποιον για την πρωτότυπη πρότασή του, που ετοίμασες εσύ; Υποκρισία λέγεται αυτό ή κάτι χειρότερο;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το ζεσταμένο ...φαγητό Αποτυχημένες πολιτικές »