Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 10:38

Ανοιχτές “πληγές” στη Μεσσηνία, ένα μήνα από τις πλημμύρες (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ανοιχτές “πληγές” στη Μεσσηνία, ένα μήνα από τις πλημμύρες (βίντεο)

Εχει περάσει ήδη ένας μήνας από τις καταστροφικές πλημμύρες, που έπληξαν τη Μεσσηνία και ακόμα οι “πληγές” σε πολλές περιοχές παραμένουν ανοιχτές. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις της Θουρίας και του Πηδήματος, όπου τα προβλήματα παραμένουν και όσο πλησιάζουμε προς την ελαιοκομική περίοδο ο κλοιός σφίγγει ακόμα περισσότερο. 

Κι αυτό γιατί σε πολλά από τα χωράφια είτε η πρόσβαση είναι από δύσκολη έως αδύνατη λόγω των κατεστραμμένων αγροτικών δρόμων, είτε έχουν πέσει μπάζα από τον καθαρισμό των δρόμων μέσα στα χωράφια και ακόμα δεν έχει υπάρξει μέριμνα για την απομάκρυνσή τους.

Μιλώντας στο eleftheriaonline.gr και στη συνάδελφο Κέλλυ Δημητρούλια, κάτοικοι των περιοχών αυτών δηλώνουν ότι νιώθουν αφημένοι στο έλεος του Θεού και σημειώνουν ότι ευτυχώς έως τώρα τους έχει ευνοήσει ο καιρός και δεν έχουν από τότε υπάρξει έντονες βροχοπτώσεις, που θα μπορούσαν να τους αποτελειώσουν, δεδομένων των σημαντικών φθορών στις υποδομές.

Αν τώρα τα παραπάνω συνδυαστούν με τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων, τις οποίες ακόμα περιμένουν εκατοντάδες πληγέντες, συντίθεται ένα ακόμα σκηνικό δυσκολιών μέσα σε όλα.

Οσο κι αν ο τρόπος με τον οποίο εκφράζονται ανά φάσεις αρκετοί πληγέντες εμπεριέχει στοιχεία υπερβολής, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι δικαίως περίμεναν τόσο κατά το παρελθόν όσο και τώρα μία πιο υπεύθυνη και ανθρώπινη διαχείριση της κατάστασης από τον κρατικό μηχανισμό.

Οι δυσκολίες της χώρας τεράστιες και δεν αμφισβητείται, βουνό όμως και η κατάσταση για εκατοντάδες πολίτες, που από το πουθενά βρέθηκαν με μεγάλες ζημιές στις ιδιοκτησίες τους, τις οποίες θα πρέπει κατά τα φαινόμενα να περιμένουν πολύ μέχρι να τις αποκαταστήσουν.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 18:33

NEWSLETTER