Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 20:31

Χάνουν όλοι με το ψηφοθηρικό παιχνίδι στις λάσπες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Χάνουν όλοι με το ψηφοθηρικό παιχνίδι στις λάσπες

Αντιπαράθεση με κομματικές διαστάσεις χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, με αφορμή την καθυστέρηση της καταβολής του επιδόματος των 586 ευρώ για τους 408 πλημμυροπαθείς δημότες. 

Οι της δημοτικής αρχής που πρόσκεινται στη Ν.Δ., άφησαν αιχμές ότι για την καθυστέρηση ευθύνεται η κυβέρνηση, που δεν έχει στείλει ακόμα τα χρήματα στο δήμο για να τα μοιράσει. 

Οι της μείζονος μειοψηφίας που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησαν να προστατεύσουν την κυβέρνηση και υποστήριξαν πως είναι οι νόμιμες γραφειοκρατικές διαδικασίες που καθυστερούν την καταβολή των χρημάτων. Και κατηγόρησαν τους συναδέλφους τους της δημοτικής αρχής πως κρύβουν αυτό το γεγονός, κάνοντας ψηφοθηρικό παιχνίδι στις λάσπες.

Το κακό είναι ότι το ψηφοθηρικό παιχνίδι στις λάσπες, που κρατά εδώ και χρόνια, συνεχίζεται. Παρά τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει ο τόπος, τη χρεοκοπία που βρίσκεται η χώρα μας.

Η παθογένεια του πολιτικού συστήματος εκδηλώνεται σε τοπικό επίπεδο, με τους ρόλους να αλλάζουν. Τώρα το ψηφοθηρικό παιχνίδι γίνεται από κείνους που το υπέστησαν, που έγινε σε βάρος τους τα προηγούμενα χρόνια. Και αν δεν αλλάξει, θα το υποστούν ξανά. Γιατί είναι η δημοκρατία και η βούληση του λαού που αλλάζει τους ρόλους.

Το κακό είναι ότι δε δίνεται τέλος στην παθογένεια, στο ψηφοθηρικό παιχνίδι. 

Και δεν αποτελεί άλλοθι ή δικαιολογία ότι οι προηγούμενοι κυβερνώντες έκαναν περισσότερους μήνες ή και χρόνια να δώσουν τη βοήθεια στους πλημμυροπαθείς. Οι κυβερνώντες, παρά τη χρεοκοπία, έχουν την ευθύνη να καταπολεμήσουν με πράξεις την παθογένεια. Να μην επιτρέψουν το ψηφοθηρικό παιχνίδι, νομοθετώντας την κατάργηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Γιατί στην καταστροφή, με πλημμυροπαθείς που έχασαν τις περιουσίες τους, τους κόπους μιας ζωής, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Οταν στήνεται ψηφοθηρικό παιχνίδι στις λάσπες, χάνουν όλοι, χάνει η αξιοπιστία των πολιτικών (και αυτοδιοικητικών) και του πολιτικού συστήματος. Χάνει -και αυτό είναι το πιο τραγικό- η αποτελεσματικότητα της δημοκρατίας και της λειτουργίας του κράτους.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 18:39

NEWSLETTER