Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 22:49

Καλαμάτα: Η έλλειψη συνολικής κυκλοφοριακής μελέτης στο προσκήνιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καλαμάτα: Η έλλειψη συνολικής κυκλοφοριακής μελέτης στο προσκήνιο

 

Το κλείσιμο της νησίδας στο ύψος του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας αποφάσισε μεταξύ άλλων να εισηγηθεί η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, δίνοντας έτσι τέλος στα σενάρια, που είχαν εμφανιστεί και πραγματικά δημιουργούσαν συνθήκες για ατυχήματα στην περιοχή. 

Δεν διευκρινίζεται όμως πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, καθώς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης επεσήμανε ότι οι επιπλέον παρεμβάσεις στην Αρτέμιδος θα γίνουν με τη β’ φάση του έργου, που χρηματοδοτείται από το δάνειο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. 

Και μέχρι τότε, δεδομένης και της από μέρα σε μέρα παράδοσης του περιφερειακού, τι θα γίνει; Θεωρούμε αυτονόητο ότι όταν η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα τοποθετηθούν τουλάχιστον πλαστικές μπάρες τύπου New Jersey, για να εμποδίζουν την αναστροφή μέχρι την ολοκλήρωση της β' φάσης του έργου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση και στη λογική “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού” η... διάβαση θα μείνει ανοιχτή και βλέπουμε!

Από εκεί και πέρα η δημοτική αρχή φέρεται ότι προτίθεται να προχωρήσει σε διάνοιξη της Μπουλούκου προς βορρά, από όπου στη συνέχεια θα διέρχονται έως τη Λεΐκων τα λεωφορεία. Μετά δηλαδή, κατά τα φαινόμενα, θα βγαίνουν ξανά στην Αρτέμιδος και από την οδό Μεσσήνης θα πιάνουν την Αθηνών. 

Μία σκέψη έλεγε πάντως με περιορισμό της στάθμευσης στην Μπουλούκου να συνεχίζουν διερχόμενα από εκεί τα λεωφορεία, με απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά τη μεταφορά στάσεων σε αυτή την οδό. Από την άλλη η απαγόρευση στάθμευσης στην Μπουλούκου με τις παρούσες συνθήκες μόνο “έμφραγμα” θα δημιουργούσε στην περιοχή.

 

Αυτά  φέρνει όμως η έλλειψη συνολικής κυκλοφοριακής μελέτης και η κατά περίπτωση προσπάθεια επίλυσης των ζητημάτων, που προκύπτουν σε σημειακό ουσιαστικά επίπεδο. Αλλάζοντας τα δεδομένα αποφασίζονται παρεμβάσεις, που μέσα σε λίγο χρόνο φαίνεται ότι μπορεί να επηρεάζουν τη λειτουργία ακόμα και σε άλλη πλευρά της πόλης.


NEWSLETTER