Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 21:31

Η Πολιτική Προστασία προτεραιότητα στην πράξη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η Πολιτική Προστασία προτεραιότητα στην πράξη

 

Για άλλη μια φορά στο Συντονιστικό Τοπικό Οργανο (ΣΤΟ) του Δήμου Καλαμάτας έγιναν οι καθιερωμένες επισημάνσεις, καταγράφηκαν οι αδυναμίες και οι ελλείψεις κι επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, πως η Πολιτική Προστασία δεν είναι προτεραιότητα για την Πολιτεία.

Γι’ αυτό και οι ζημιές από τις θεομηνίες είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ αυτές που θα έπρεπε σ’ ένα στοιχειωδώς οργανωμένο κράτος. Και το κόστος για τις αποκαταστάσεις είναι τεράστιο, πολλαπλάσιο από τις εργασίες πρόληψης, που θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί. Και αν σήμερα το κράτος είναι χρεοκοπημένο και οι απαιτήσεις λιγότερες, το δυστύχημα είναι πως η ίδια και χειρότερη κατάσταση υπήρχε την εποχή των παχιών αγελάδων.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συντονίζει και τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, έχει μόνο έναν υπάλληλο, ο οποίος είναι και διευθυντής του εαυτού του! Τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας   των Π.Ε. δεν έχουν το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Τότε τι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας είναι; Οταν μια πυρκαγιά ξεσπάσει τα μεσάνυχτα ή μια πλημμύρα εκδηλωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες, ποιος θα συντονίσει τα πράγματα και ποιος θα ενημερώσει και θα κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον κόσμο, επαγγελματίες και εθελοντές;

Η περιφερειακή αρχή οφείλει να δει την κατάσταση αυτή και να δώσει άμεσα λύση. Να στελεχώσει τη Διεύθυνση στην Τρίπολη και τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας στις Π.Ε., για να επιτελέσουν το καθήκον τους και να συμβάλουν ουσιαστικά στην έγκαιρη παρέμβαση για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της περιουσίας του κόσμου.

Αν στελεχωθούν και οργανωθούν καλύτερα οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, θα είναι δυνατή και η δημιουργία ενός ενιαίου κέντρου για την καταγραφή των ζημιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πλημμυροπαθών της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, που ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα μετά τις καταστροφές της 7ης Σεπτεμβρίου.

Η Πολιτική Προστασία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στην πράξη και όχι στα λόγια και τις εντυπώσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 17:12

NEWSLETTER