Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 15:27

Λύσεις κι έργα για να μην ξαναγίνει το κακό

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Λύσεις κι έργα για να μην ξαναγίνει το κακό

 

"Ξύπνησε" και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για το "Μορέα". Και μόλις έμαθε ότι η κοινοπραξία έκανε εμπεριστατωμένες μελέτες για τη συμπεριφορά του περιφερειακού της Καλαμάτας και του αυτοκινητόδρομου στη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου, τις ζήτησε. 

Τόσο καιρό η Περιφέρεια δεν έχει ενημερωθεί για μια σύσκεψη που ήταν να γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών, επί Κουρουμπλή, με άλλα συναρμόδια υπουργεία και το δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και πως ο δήμος έχει συντάξει κι έχει αποστείλει ολόκληρο υπόμνημα - τεχνική έκθεση για τη συμπεριφορά του περιφερειακού και του αυτοκινητόδρομου στις 7 Σεπτεμβρίου;

Το υπόμνημα αυτό δεν ενδιαφέρει την Περιφέρεια; Για τις ευθύνες του "Μορέα" είναι και αυτό. Δεν ενημερώθηκαν στην Περιφέρεια ότι κατά την κάθοδο του υπουργικού κλιμακίου για την παράδοση του περιφερειακού έως την Αρτέμιδος, συμφωνήθηκε να γίνει τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών, με το υπουργείο, το "Μορέα" και το δήμο; Δεν τους ενδιαφέρει να μετάσχουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, για παράδειγμα στο Πήδημα, για το οποίο έδειξαν ενδιαφέρον;

Για να αφήσουμε τα επικοινωνιακά παιχνίδια, τις εντυπώσεις και τους λαϊκισμούς που κρατούν από την ημέρα της θεομηνίας και των καταστροφών, η συνάντηση στο υπουργείο να είναι τετραμερής. Να μετάσχει και η Περιφέρεια με τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας και να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα. Από το Πήδημα και τα κτήματα που πλημμυρίζουν σε Ανθεια - Αιθαία στους παράδρομους του αυτοκινητόδρομου, μέχρι τη λαγκάδα στο Ασπρόχωμα, τον παράδρομο στην ίδια περιοχή, τις πεζογέφυρες που μπορεί να χρειάζονται στον περιφερειακό και το αν οι φυσικοί αποδέκτες της Καλαμάτας που από ποτάμια γίνονται χαντάκια, μπορούν να αντέξουν τα νερά από τον περιφερειακό.

Γιατί πέρα από τον καταλογισμό ευθυνών, θα πρέπει να δρομολογηθούν λύσεις και να γίνουν τα έργα, για να μην ξαναγίνει το κακό της 7ης Σεπτεμβρίου. Και να ξεκαθαρίσει ποιος είναι υπεύθυνος και θα πρέπει να υλοποιήσει το κάθε έργο που χρειάζεται.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 15:50