Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 23:09

Νέα κρούσματα φθοράς οχημάτων στο δημοτικό πάρκινγκ Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νέα κρούσματα φθοράς οχημάτων στο δημοτικό πάρκινγκ Καλαμάτας

 

Την εμφάνισή τους έκαναν ξανά την προηγούμενη εβδομάδα κρούσματα πρόκλησης φθορών σε αυτοκίνητα στο δημοτικό πάρκινγκ του Νέδοντα στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με καταγγελίες που μας έγιναν γνωστές, πολίτες, που άφησαν για κάποιες ώρες τα αυτοκίνητά τους στον συγκεκριμένο χώρο, τα βρήκαν “γδαρμένα” μάλλον από κλειδιά. Φαίνεται ότι κάποιοι στην πόλη έχουν... περίεργο χιούμορ και σπάνε πλάκα με τα λάθος πράγματα.

Και έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν μπορούν καν με κάποιο τρόπο να αναζητήσουν το δίκιο τους. Κι αυτό γιατί, όπως από παλιά έχει διευκρινίσει ο Δήμος Καλαμάτας, τόσο το βόρειο όσο και το νότιο πάρκινγκ του Νέδοντα είναι χώροι ελεγχόμενοι αλλά όχι φυλασσόμενοι. Δηλαδή, όποιος επιλέγει να παρκάρει εκεί οφείλει σε συγκεκριμένες ώρες να πληρώνει το προκαθορισμένο αντίτιμο, αλλά δεν υπάρχει κάποιο σύστημα παρακολούθησης του χώρου και συνεπώς ο Δήμος Καλαμάτας δεν φέρει ευθύνη για τις όποιες φθορές ή κλοπές γίνονται εντός.

Προφανώς και με τις υπάρχουσες συνθήκες η φύλαξη ή έστω η παρακολούθηση του χώρου κρίνεται δύσκολη, αλλά από την άλλη είναι σαφώς μειονέκτημα για έναν χώρο στον οποίο καλείσαι να πληρώσεις για μία θέση στάθμευσης, να μην νιώθεις σε κάποιο βαθμό ασφάλεια για την κατάσταση στην οποία θα παραλάβεις το όχημά σου.

Ιδανικά θα έπρεπε άτομα της Δημοτικής Αστυνομίας να περιπολούν όχι μόνο στα πάρκινγκ, αλλά και σε άλλους χώρους ευθύνης του δήμου, αλλά δεδομένου του μικρού αριθμού εργαζομένων, που στελεχώνουν σήμερα τη συγκεκριμένη υπηρεσία αλλά και των προφανών δυσκολιών πρόσληψης νέων, ίσως η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης να ήταν μία λύση.

Τότε κάποιος, του οποίου το όχημα έχει υποστεί φθορές ή ακόμα και διαρρηχθεί, θα μπορούσε να βρει κάτι και πολύ περισσότερο θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους επίδοξους παραβάτες.

 

Αλλωστε η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει κάθε δήμος προς πολίτες και επισκέπτες, θα πρέπει να είναι συνεχής στόχος. Σε κάθε περίπτωση τέτοια κρούσματα μόνο απαρατήρητα δεν πρέπει να περνάνε και καλό είναι τα θύματα να ενημερώνουν εκτός από τα ΜΜΕ και τη δημοτική αρχή, ώστε να γνωρίζουν και εκεί αν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά ή εάν έχουν κάποια συχνότητα.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER