Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 22:44

Για τη Ναυαρίνου θα προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις προτάσεις που κατατέθηκαν, στο πλαίσιο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, για τη μορφή που θα μπορούσε να έχει στο μέλλον η πλατεία 23ης Μαρτίου και η γύρω περιοχή, θα έχει από σήμερα το κοινό της Καλαμάτας. Κι αυτό γιατί ξεκινάει η έκθεση των σχετικών προτάσεων στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης

Ηδη όσα στοιχεία από τις προτάσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας δείχνουν αρκετά ενδιαφέροντα. Ανεξάρτητα μάλιστα από το ποιες προτάσεις διακρίθηκαν τελικά στο διαγωνισμό, είναι μία καλή ευκαιρία να αναδειχθούν οι ιδέες όλων των συμμετεχόντων. Αλλωστε για τα τοπικά δεδομένα αυτός ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για ένα τόσο κεντρικό σημείο της πόλης ήταν μία καινοτομία.

Δεν είναι φυσικά λίγες οι φορές, που πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες έχουν “χαθεί”, επειδή δεν έχουν καταφέρει τελικά να επικρατήσουν στις προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες.

Από εκεί και πέρα ερωτηματικό παραμένει το αν οι διακριθέντες του διαγωνισμού θα δουν τελικά κάποια στιγμή τις προτάσεις τους (συνολικά ή εν μέρει) να υλοποιούνται ή αν απλώς επρόκειτο για... έκθεση ιδεών. Αλλωστε η δημοτική αρχή μπορεί να επικαλεστεί την ανάγκη ολοκλήρωσης της κυκλοφοριακής μελέτης που έχει εξαγγείλει, για να διαφανεί τελικά ποια μπορεί να είναι η τύχη της 23ης Μαρτίου και ποιο προσανατολισμό θα έχουν οι όποιες αλλαγές.

 

Μέσα από την παρατήρηση όλων των προτάσεων, που κατατέθηκαν δεν αποκλείεται να προκύψουν ιδέες, που θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή και σε άλλα κρίσιμα σημεία της πόλης, όπως η παραλιακή ζώνη. Εκτός κι αν στα πλάνα υπάρχει πρόθεση για προκήρυξη αντίστοιχου διαγωνισμού για τη Ναυαρίνου με... κίνδυνο φυσικά να προκύψουν προτάσεις, που θα “χαλάσουν” ορισμένους από αυτούς που σχεδιάζουν το μέλλον της πόλης.