Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 20:28

Μάστερ πλαν και… αισιοδοξία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μάστερ πλαν και… αισιοδοξία

Μάλλον… υπερβολικά αισιόδοξο ακούγεται το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε στη χθεσινή συνάντηση στο Δημαρχείο για την επικαιροποίηση του μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με όσα έλεγαν οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας για τους απαιτούμενους -ή απαιτητούς, ακριβέστερα- χρόνους, η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει τελειώσει στα μέσα, άντε στο τέλος του φετινού καλοκαιριού.

Η μέχρι τώρα ελληνική εμπειρία κάθε άλλο παρά αισιόδοξους μας κάνει για τους χρόνους που ακούστηκαν ώς την τελική έγκριση από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).

Και η ανησυχία (λογικό είναι να) ενδυναμώνεται από το ενδεχόμενο ότι πιστώσεις δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα βρεθούν για να γίνουν πράξη οι επί χάρτου σχεδιασμοί.

Αυτό που είναι βέβαιο, ωστόσο, είναι ότι από σήμερα θα ξεκινήσει ξανά αντιπαράθεση στην Καλαμάτα για θέματα σχετικά με τις χρήσεις που προβλέπονται -ή θα προταθούν- στη χερσαία ζώνη, με κυρίαρχο το θέμα του προλιμένα.

Ολοι θυμόμαστε τις κόντρες για το συγκεκριμένο ζήτημα -και καλώς ο δήμαρχος φρόντισε να θυμίσει στους μηχανικούς της κοινοπραξίας ότι όσον αφορά τον προλιμένα «υπάρχει η αντίληψη στην πόλη, η γενική άποψη, να μην υπάρξει καμία παρέμβαση στην ακτογραμμή».

Κάτι που δεν φάνηκε να κατανοούν, πάντως, ορισμένοι από τους μετέχοντες στη χθεσινή συνάντηση, οι οποίοι -ενδεχομένως και άθελά τους- άρχισαν να ανακινούν το θέμα, κάνοντας έναν από τους μηχανικούς της κοινοπραξίας να δηλώνει ότι η επικαιροποίηση δίνει την «ευκαιρία» να αλλάξει κάτι και στον προλιμένα…

Μένει να δούμε τι συζητήσεις θα ακολουθήσουν στη συνέχεια -δήμου και φορέων- και ποιες θα είναι οι τελικές προτάσεις της Καλαμάτας…

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 18:40

NEWSLETTER