Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 21:25

Παράπονα για υπηρεσίες του “Μορέα”

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

 

Για τις εναλλακτικές δυνατότητες που δίνει το Διαδίκτυο, έχουμε πει κατά καιρούς αρκετά και για την ανάγκη αξιοποίησής του ακόμα περισσότερα.

Μία και από τις όχι και τόσο προηγμένες δυνατότητες θα λέγαμε είναι οι διαδικτυακές συναλλαγές, που ως γνωστόν “λύνουν” τα χέρια των πολιτών και εξοικονομούν χρόνο. Αρκεί να γίνονται εγκαίρως.

Η σημερινή ιστορία έχει να κάνει με τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και το σύστημα αυτόματης πληρωμής διοδίων, το e-pass του “Μορέα”. Οπως γίνεται συνήθως, όταν τελειώνει το υπόλοιπο πρέπει να το ανανεώσεις και ένας από τους τρόπους είναι μέσω web banking. 

Ετσι και έγινε το πρωί του Σαββάτου. Ελα όμως, που μέχρι και αργά το απόγευμα της Δευτέρας το υπόλοιπο δεν είχε ακόμα ανανεωθεί, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περάσουμε από το ταμείο για να πληρώσουμε. Οχι ότι ήταν κάποιος μεγάλος κόπος, αλλά πώς είναι δυνατόν να περάσουν πάνω από 48 ώρες για να γίνει η ενημέρωση του συστήματος, την ώρα μάλιστα που δεν μιλάμε για κάποια μικρή εταιρεία ή για κάποια δημόσια υπηρεσία.

Είναι πάντως ευκαιρία να αναφερθούμε και στη μη δυνατότητα πληρωμής των διοδίων με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, την ώρα που από μέρα σε μέρα κάτι τέτοιο θα γίνει υποχρεωτικό για το σύνολο των επαγγελματιών. Το αίτημα-ερώτημα αυτό μας έχουν απευθύνει αρκετοί αναγνώστες, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό μίας γυναίκας, που μέσα στο Σαββατοκύριακο ρώτησε υπάλληλο σε σταθμό διοδίων και μαζί με την αρνητική απάντηση, της είπαν επίσης: “Γιατί υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε άλλα διόδια;”.

 

Μακάρι να υπάρχει ήδη μέριμνα και για την εγκατάσταση POS στους σταθμούς διοδίων και τα παραπάνω να αποτελούν εκ μέρους μας βιαστική παρατήρηση. Οσο για το θέμα της αργής ενημέρωσης υπολοίπου τα Σαββατοκύριακα, είναι προφανώς διαδικαστικό, αλλά χρήζει άμεσης επίλυσης.