Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 21:02

Το μεγάλο στοίχημα του διευθυντή Αστυνομίας

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το μεγάλο στοίχημα του διευθυντή Αστυνομίας

Η μεγάλη πρόκληση για τον νέο διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, αστυνομικό διευθυντή Παναγιώτη Πούπουζα, είναι να ελέγξει την τσιγγάνικη παραβατικότητα. 

Οι παραβατικοί τσιγγάνοι δεν περιορίζουν τη δράση τους στην πόλη της Μεσσήνης, αλλά την επεκτείνουν και στα πεδινά χωριά της Καλαμάτας. Ο αστυνομικός διευθυντής κέρδισε ήδη τις εντυπώσεις, πήγε ο ίδιος στον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη και ενίσχυσε την αστυνόμευση στην πόλη με απτά αποτελέσματα από τις πρώτες ώρες. Ομως ας μην γελιόμαστε, η λύση -όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει κι ας δυσαρεστεί πολλούς- δεν μπορεί να δοθεί αποκλειστικά με μεθόδους καταστολής. Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης σωστά είπε ότι δεν μπορεί να βγει έξω και να κάνει συλλήψεις, δεν είναι η δουλειά του. Στα καθήκοντά του όμως, όπως και των αντιδημάρχων του, είναι η λειτουργία των τοπικών συμβουλίων πρόληψης παραβατικότητας, τα οποία κ. δήμαρχε δεν έχουμε δει στη Μεσσήνη και τις δημοτικές ενότητες. Οπως δουλειά σας είναι οι πολιτικές και τα προγράμματα ενσωμάτωσης των τσιγγάνων στην τοπική κοινωνία. Προσωπικά, ως δημότις Μεσσήνης, βιώνω την κατάσταση και αυτό που διαπιστώνω είναι την απουσία του δήμου από τους καταυλισμούς.

Επιστρέφοντας εκεί που ξεκινήσαμε, θα λέγαμε ότι ο νέος διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας έχει δώσει δείγματα γραφής ως αξιωματικός, τόσο ως διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας όσο και ως διευθυντής Αστυνομίας Αργολίδας, και θεωρούμε πως η μικροεγκληματικότητα και η τσιγγάνικη παραβατικότητα είναι ένα προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο. Για να έχει όμως σταθερά αποτελέσματα και σε βάθος χρόνου, θα πρέπει να γίνει και προσωπικό στοίχημα όλης της μεσσηνιακής κοινωνίας, που χωρίς προκαταλήψεις και πάθη θα ενσκήψει στο πρόβλημα, επιδιώκοντας τη συνύπαρξη. 

Νικολέττα Κολυβάρη

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 18:36