Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 21:30

Αλλα είναι τα σημαντικά και τα δύσκολα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας εμμένει κι επιμένει στην παραλιακή χάραξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Και καλά κάνει, γιατί έτσι νομίζει πως υπηρετεί και προωθεί τα συμφέροντα του δήμου του. Υποστηρίζει πως προέχει η ανάπτυξη της Δυτικής Παραλίας και να μην διχοτομηθεί το Ασπρόχωμα. 

Αλήθεια, τόσα χρόνια ο κ. Νίκας είχε παραμελήσει τη Δυτική Παραλία, γιατί περίμενε τον παραλιακό αυτοκινητόδρομο; Ή μπορεί να αποδεχθεί κανείς ότι τώρα κινδυνεύει το Ασπρόχωμα να κοπεί στα δύο; Και τόσα χρόνια, δηλαδή, με τον εθνικό δρόμο και τη Νέα Είσοδο είναι ενιαίο;

Το σύγχρονο και ασφαλή δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος δε θέλαμε και δε θέλουμε να τον φτιάξουμε γι’ αυτούς τους λόγους, που επικαλείται ο δήμαρχος.

Το σημαντικότερο ζήτημα ήταν και είναι η εύκολη και ασφαλής πρόσβαση στην Πύλο, ευρύτερα στην Πυλία και την Τριφυλια, στην Costa Navarino, σε περιοχές που έχουν τουριστική ανάπτυξη και ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές.

Δεν είναι δυνατόν να έρχονται οι επισκέπτες του τόπου μας σε 2 ώρες από την Αθήνα και να κάνουν άλλη μία, με κίνδυνο να σκοτωθούν σε στενούς κι επικίνδυνους δρόμους, για να φθάσουν στην Πύλο, τη Μεθώνη και την Κορώνη. Δεν μπορεί να έρχονται οι τουρίστες από όλες τις χώρες της Ευρώπης, με άνεση, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και να ταλαιπωρούνται για να πάνε στους προορισμούς των διακοπών τους.

Το ζητούμενο είναι το έργο ασφαλείας και σύγχρονο που  θα επιλεγεί, να μπορεί να υλοποιηθεί κιόλας. Να έχει κόστος που να μπορεί να καλυφθεί από τα ευρωπαϊκά ταμεία, να ενταχθεί και να εκτελεστεί από κάποιο πρόγραμμα της Ε.Ε.

Γι’ αυτό ας περιμένουμε να δούμε τη μελέτη που ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών με το "Μορέα" και να την κρίνουμε χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες. Γιατί μπορεί να προβλέπει αυτοκινητόδρομο, σύγχρονο και ασφαλείας και να καλύπτει τους λόγους που θέλουμε την κατασκευή του. Τα δύσκολα είναι μετά τη μελέτη. Και να μην ξεχνάμε ότι πρέπει να δούμε και τις βελτιώσεις στο υπόλοιπο τμήμα, από το Ριζόμυλο έως την Πύλο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 19:36