Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 21:17

Τέλος στο περιβαλλοντικό έγκλημα του χειμάρρου της Σάνταβας

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εικόνα λεηλασίας, καταστροφής και περιβαλλοντικού εγκλήματος καταγράψαμε στο χείμαρρο της Σάνταβας.

Εικόνα ντροπής και προσβολής για την περιοχή, τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Για την κατάσταση αυτή φωνάζουν εδώ και χρόνια κάτοικοι κι αιρετοί εκπρόσωποι της Αβίας, αλλά συναντούν αδιαφορία, έλλειψη ευαισθησίας και κλειστά αυτιά.

Τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας που έγιναν σε όλη την Αβία και τη Μικρή Μαντίνεια ολοκλήρωσαν την καταστροφή, καθώς μεγάλο μέρος πολύτιμου υλικού αφαιρέθηκε από το χείμαρρο. Χωρίς τον αναγκαίο έλεγχο, χωρίς επίβλεψη από τις αρμόδιες αρχές, η λεηλασία δε βρήκε καμία αντίδραση.

Το κακό πρέπει να πάρει τέλος, τώρα. Δεν πάει άλλο. Ο Δήμος Δυτικής Μάνης και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας οφείλουν, επιτέλους, να ευαισθητοποιηθούν και να ασχοληθούν υπεύθυνα. 

Να ανοίξουν τα αυτιά και τα μάτια τους και να κάνουν αυτό, για το οποίο έχουν ταχθεί. Να δρομολογήσουν και να προχωρήσουν στην αποκατάσταση της ζημιάς και στην οριοθέτηση της κοίτης του χειμάρρου. Να απαιτήσουν να σταματήσει η απόληψη άλλου υλικού από τη Σάνταβα και να βάλουν μπρος τις διαδικασίες προστασίας και ανάδειξης του εντυπωσιακού φαραγγιού.

Αυτοί που φωνάζουν δεν είναι γραφικοί και οικολογούντες, που ζουν στον κόσμο τους. Εχουν βιώσει το έγκλημα που συντελείται εδώ και χρόνια και δείχνουν αποφασισμένοι να δώσουν τέλος.

Σε αυτή τους την προσπάθεια δεν είναι μόνοι. Πολίτες κι επισκέπτες της Μεσσηνίας πρόκειται να τους στηρίξουν και να απαιτήσουν όλοι μαζί το σεβασμό, την προστασία και την ανάδειξη του φαραγγιού του Ριντόμου και της Κοσκάραγας έως το χείμαρρο και την παραλία της Σάνταβας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 16:53