Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 20:38

Τελικά μήπως τους βολεύει όλους το μπάχαλο;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τελικά μήπως τους βολεύει όλους το μπάχαλο;

«Και πέρσι δεν πήραμε σχεδόν τίποτα από τα τέλη αυτά, της παραχώρησης χρήσης αιγιαλού, γιατί όλοι πληρώνουν τα πρόστιμα στην Κτηματική Υπηρεσία».

Αυτό παραδέχθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Μπούχαλης, την περασμένη Τρίτη, στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Και διευκρίνισε «γιατί όλοι τους είναι παράνομοι. Γιατί και μια πλάκα να βάλεις, είσαι παράνομος, αυθαίρετος».

Η Οικονομική Επιτροπή, πάντως, επανακαθόρισε τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού για το 2017 στα 11 ευρώ το τ.μ. Κι… έκανε το χρέος της και ας γνωρίζει ότι και φέτος ο δήμος θα εισπράξει… μία από τα ίδια.

Παρά την ενοχλητική πραγματικότητα και τη σοβαρότητα του θέματος, η συζήτηση έληξε σε λίγα λεπτά. Πιο πολύς χρόνος χρειάστηκε και περισσότερη αντίδραση υπήρξε από τη μειοψηφία για τα 30 ευρώ που θα πρέπει να πληρώσουν οι πωλητές χαρταετών, σε διάφορα σημεία της πόλης, για τη φετινή Καθαρή Δευτέρα.

Και αναρωτιέσαι, δεν είναι σοβαρό ζήτημα η απώλεια εσόδων του δήμου που δικαιούται εδώ και χρόνια; Δεν είναι προκλητικό να διαπιστώνεται το πρόβλημα, η παθογένεια και να μην δίνεται λύση; Δεν είναι ενοχλητικό ο δήμος, η δημοτική αρχή και οι μειοψηφίες να αδιαφορούν; Να μην αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να μην πιέζουν τους κυβερνητικούς βουλευτές και τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν λύση;

Πέρσι στις αρχές Ιουνίου σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος είχε επισημάνει τη σοβαρότητα και είχε τονίσει: «Για τις κατασκευές στον αιγιαλό, η θέση του δήμου είναι κατηγορηματική: ο δήμος συμφωνεί οι επαγγελματίες να μπορούν να τοποθετούν πλάκες ή παλέτες χωρίς τσιμέντο, χωρίς διασύνδεση και χωρίς πάκτωσή τους στο έδαφος. Είμαστε, όμως, αντίθετοι σε οποιαδήποτε μόνιμη κατασκευή με χρήση τσιμέντου, με τοίχους, παράθυρα κ.λπ. και καλούμε το Δημόσιο να πάει και να γκρεμίσει τέτοιες κατασκευές, καθώς ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα».

Ούτε οι κατασκευές γκρεμίζονται, ούτε ο δήμος παίρνει τα χρήματα που δικαιούται. Και η κυβέρνηση απλά κυβερνάει.

Τελικά μήπως τους βολεύει όλους το μπάχαλο;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 17:04