Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 23:15

Πώς πρόκειται να λειτουργήσει το Μέγαρο Χορού;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

 

Τη θέση τους, ως βιομηχανικά μνημεία πλέον, έλαβαν έξω από το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας μηχανήματα από το παλιό εργοστάσιο “Λιναρδάκη” για να θυμίζουν το ιστορικό παρελθόν της περιοχής. Ενα ακόμα βήμα λοιπόν για την ολοκλήρωση του εξωτερικού χώρου του Μεγάρου, εν αναμονή πάντως του τι θα γίνει και με τον... εσωτερικό χώρο.

Πρόκειται για ένα θέμα, που το τελευταίο διάστημα απέκτησε μία ακόμα διάσταση και παράλληλα άνοιξε ένα νέο μέτωπο. Από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας έχει ήδη γίνει γνωστό ότι ξεκίνησαν διαδικασίες έκπτωσης του εργολάβου λόγω ασυνέπειας στην παράδοση του έργου.

Τι κι αν -αραιά και πού εδώ που τα λέμε- γίνονται κάποιες εκδηλώσεις στον συγκεκριμένο χώρο... παρόλα αυτά το Μέγαρο Χορού δεν έχει τυπικά παραληφθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παράλληλα, από το Δήμο Καλαμάτας δεν έχει ακόμα διατυπωθεί δημοσίως μία σαφής θέση για το μοντέλο λειτουργίας, που πρόκειται να προκριθεί.

«Δική μου πεποίθηση είναι πως το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας μπορεί να αποβεί φάρος πολιτισμού και κέντρο οικονομικών δραστηριοτήτων για τη νότια Πελοπόννησο», τόνισε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας πως μετά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου «η Καλαμάτα απευθύνεται σε πληθυσμό 400.000 ανθρώπων, που απέχει μισή ώρα». Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, στην οποία πολιτιστικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς, αλλά και οι πολίτες θα καταθέσουν τις απόψεις τους, το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει απόφαση «για το μεγαλύτερο έργο πολιτισμού στην περιφερειακή Ελλάδα». 

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και δεν είναι σημερινά, αλλά από τις 27 Ιουνίου 2014, ημέρα παράδοσης της μελέτης βιωσιμότητας του Μεγάρου από την εταιρεία “Planet”.

 

Οδεύουμε σιγά-σιγά προς τη συμπλήρωση 3 χρόνων από τότε, χωρίς επί της ουσίας να έχουν γίνει βήματα προς την κατεύθυνση της τακτικής λειτουργίας του χώρου μέσα σε ένα βιώσιμο πλαίσιο, που θα επιτρέψει τελικά στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας να γίνει ένας χώρος πολιτισμού και ανάπτυξης και όχι απλώς ένα επιβλητικό κτήριο, λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης.