Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 23:01

Είναι έτοιμη η Καλαμάτα για περισσότερο τουρισμό;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Είναι έτοιμη η Καλαμάτα για περισσότερο τουρισμό;

 

 

“Αίσθηση προκάλεσε σε Ελληνες που ταξίδεψαν πριν από λίγες ημέρες στη Βιέννη, γιγαντοαφίσα της αεροπορικής εταιρείας Niki, τοποθετημένη κατά μήκος οδικού άξονα, που προτρέπει τους Αυστριακούς να ταξιδέψουν στην Κέρκυρα και στην Καλαμάτα.

Μεγαλύτερη εντύπωση δεν έκανε τόσο η αναφορά στην Κέρκυρα όσο στην Καλαμάτα, που πλέον χρόνο με το χρόνο κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών ως βάση για διαμονή, αλλά και ταξιδιωτικές εξορμήσεις στη Μεσσηνία. Στην ενίσχυση της τουριστικής ζήτησης, βέβαια, έχει βοηθήσει και η Costa Navarino, που επιμήκυνε τη σεζόν στον προορισμό”. 

Αυτό διαβάσαμε το περασμένο Σάββατο στην “Καθημερινή” και σίγουρα ως είδηση μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει στην Καλαμάτα. Οχι ότι από μόνο του θα φέρει νέους επισκέπτες στην πόλη, αλλά δεν παύει να είναι μία ευρείας κλίμακας διαφήμιση στην καρδιά της Ευρώπης, που δεν προτρέπει απλώς το κοινό της Αυστρίας να ταξιδέψει προς την Ελλάδα, αλλά επιλέγει μεταξύ των αξιόλογων προορισμών τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Δείχνει όμως ότι και σε εμπορικό επίπεδο οι μετοχές της Μεσσηνίας έχουν πραγματικά ανέβει, καθώς μία τέτοια αεροπορική εταιρεία επενδύει ένα μικρό μέρος του δικού της μάρκετινγκ και στο όνομα “Καλαμάτα”, με σκοπό να δελεάσει επί της ουσίας το επιβατικό κοινό.

Είναι σίγουρο ότι μέσα από αυτή τη διαφήμιση αρκετοί που ίσως δεν γνώριζαν ούτε καν πού βρίσκεται η Καλαμάτα, θα έψαξαν να δουν περί τίνος πρόκειται.

 

Το ερώτημα φυσικά από τη μία είναι ποιες πληροφορίες μπορούν εύκολα να αντλήσουν για την περιοχή και από την άλλη πόσο έτοιμη τελικά είναι η Καλαμάτα να δεχθεί περισσότερο κόσμο από πλευράς υποδομών και καταλυμάτων. Για να δοθούν απαντήσεις και στα δύο απαιτείται μεγάλη συζήτηση, η οποία μόνο περιττή δεν είναι αν θέλουμε τελικά η Μεσσηνία να μπορέσει να αποτελέσει πραγματικά ελκυστικό τουριστικό προϊόν για ακόμα περισσότερους επισκέπτες.


NEWSLETTER