Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Μαϊος 2017 23:19

Μεσσηνία: Αναγκαία η οργανωμένη προσέλκυση συνεδρίων και διοργανώσεων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά είναι τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τον συνεδριακό τουρισμό στη Μεσσηνία την τρέχουσα περίοδο.

Κι αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες στην “Ε”, σύμφωνα με τα οποία ήδη έχουν προγραμματιστεί έως και τον Οκτώβριο δεκάδες πτήσεις, που θα μεταφέρουν συνέδρους στην περιοχή. Θα έχουμε πτήσεις από Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία, Τσεχία, Ρουμανία κ.α., γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στις προοπτικές του συγκεκριμένου τουριστικού τομέα. 

Προοπτικές, που όμως δεν θα αναπτυχθούν περαιτέρω από μόνες τους, αλλά θα χρειαστούν, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, συντονισμένες προσπάθειες για την προσέλκυση κι άλλων τέτοιων διοργανώσεων τόσο σε επίπεδο ιδιωτικών επιχειρήσεων, όσο και σε χώρους όπως το Μέγαρο Χορού.

Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται αναγκαία η ίδρυση ενός τμήματος σε (δια)δημοτικό επίπεδο, που θα “σκανάρει” την αγορά και θα συγκεντρώνει συνέδρια, που θα μπορούν υπό προϋποθέσεις να φιλοξενηθούν στην Μεσσηνία.

Τα οφέλη μπορούν να είναι φυσικά πολλαπλά και όχι μόνο για το χώρο που θα τα φιλοξενήσει, αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες γενικότερα, δεδομένου ότι ο συνεδριακός τουρισμός κρίνεται ως υψηλής προστιθέμενης αξίας δραστηριότητα με άμεσο, αλλά και μεσοπρόθεσμο αντίκτυπο.

Σε αυτό το “σαφάρι” μπορούν και πρέπει να ενταχθούν και άλλους είδους διοργανώσεις διεθνούς βεληνεκούς (αθλητικές κ.ά.) με σκοπό τη φιλοξενία τους και σε χρόνο εκτός της υψηλής περιόδου και με απώτερο στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια σε άλλους καταξιωμένους προορισμούς της χώρας.

 

Ο τουρισμός είναι και θα παραμείνει και στο μέλλον ο μοναδικός κλάδος της οικονομίας, που ακόμα και σε περιόδους βαθιάς ύφεσης, μπορεί να αποτελέσει έναν φάρο αισιοδοξίας και έναν τομέα, ο οποίος με τις απαραίτητες προσπάθειες μπορεί να δώσει λύσεις στην κρίση.