Τρίτη, 23 Μαϊος 2017 21:28

Η επόμενη μέρα του στρατοπέδου της Καλαμάτας;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η επόμενη μέρα του στρατοπέδου της Καλαμάτας;

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας είναι την τελευταία εβδομάδα το ζήτημα του κλεισίματος του στρατοπέδου της Καλαμάτας, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου σε εκπομπή του Alpha.

Είναι σε γενικές γραμμές γνωστή η πολιτική θύελλα που ξέσπασε από εκείνη την ώρα, περισσότερο για τις καταγγελίες που έκανε ο κ. Καμμένος για τον μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Οσον αφορά πάντως το θέμα της διακοπής λειτουργίας του στρατοπέδου “Παπαφλέσσα” και παρακολουθώντας τα λεγόμενα του υπουργού, προκύπτει ότι δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη κίνηση, αλλά για ένα συνολικότερο επιχειρησιακό σχέδιο του ΓΕΕΘΑ. Με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων (ανέφερε το ποσό των 20 εκατ.) θα κλείσουν τα στρατόπεδα στην ενδοχώρα -πλην ορισμένων εξαιρέσεων- και η εκπαίδευση θα γίνεται σε χώρους στην παραμεθόριο κοντά στις μονάδες, όπου στη συνέχεια θα υπηρετούν οι οπλίτες.

Στην Καλαμάτα το μέτωπο για τη διατήρηση του στρατοπέδου είναι από παλιά γνωστό, αλλά κατά τα φαινόμενα αποτελεί ειλημμένη απόφαση να κλείσουν στρατόπεδα έως τον Σεπτέμβριο. 

Στην περίπτωση του στρατοπέδου “Παπαφλέσσα” έχει σκεφτεί η Καλαμάτα πώς θα ήθελε να αξιοποιήσει αυτόν τον χώρο;

Αλλοι έχουν σπεύσει να... προβλέψουν ότι θα γίνει δομή φιλοξενίας προσφύγων, άλλοι λένε ότι θα μπορούσε να φιλοξενήσει κάποιες υπηρεσίες (βλ. Αστυνομία, Πυροσβεστική), δεδομένου ότι πλέον σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται είσοδος στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο, ενώ δεν λείπουν κι αυτοί που λένε ότι θα περάσει για αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ, ελέω μνημονίου.

Μία πόλη όμως δεν μπορεί να αρκείται απλώς σε συζητήσεις και φήμες, αλλά θα πρέπει να έχει πλάνο για τη μελλοντική αξιοποίηση ενός τέτοιου χώρου, σε περίπτωση που τελικά δεν σκαλώσει κάπου ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του ΓΕΕΘΑ. Γιατί μπορεί η έκταση να μην ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά υπάρχουν διάφορες ενέργειες, που μπορούν και ίσως χρειαστεί να γίνουν έγκαιρα, ώστε ο χώρος να αξιοποιηθεί επ' ωφελεία της πόλης. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Μαϊος 2017 21:54

NEWSLETTER