Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2011 15:21

Μικρό καλάθι

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υπόσχεση ότι όλα τα σημαντικά έργα οδοποιίας της Μεσσηνίας θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, στο τομεακό ή το περιφερειακό πρόγραμμα, έδωσε τη Δευτέρα στην Καλαμάτα ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Εμείς κρατήσαμε και σημειώσαμε τις υποσχέσεις και θα περιμένουμε να υλοποιηθούν. Και αν υλοποιηθούν, εδώ είμαστε να αποδώσουμε "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι". Δεν είμαστε εμπαθείς και μίζεροι και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, να απονείμουμε τα εύσημα όπου πρέπει, σε όποιους τα δικαιούνται. Συμφώνησε μαζί μας και ο ίδιος ο περιφερειάρχης, που παραδέχθηκε ότι είναι πολλά όσα υποσχέθηκε.
Γι’ αυτό και μεις για την ώρα κρατάμε μικρό καλάθι. Η μέχρι τώρα εικόνα και εμπειρία υλοποίησης έργων αυτό επιβάλλει. Γιατί τα μεγάλα καλάθια, τα παχιά λόγια και οι υποσχέσεις έμειναν. Τα έργα που θα άλλαζαν την τύχη και την προοπτική της Μεσσηνίας, παραμένουν άφαντα. Και ας έπρεπε να έχουν γίνει από το Β’ και το Γ’ ΚΠΣ. Το επεσήμανε και ο κ. Τατούλης ασκώντας κριτική κι επικρίνοντας την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αφήνοντας αιχμές κατά του νομάρχη  Δημήτρη Δράκου. Οντως, η Μεσσηνία έχει μείνει πίσω στους δρόμους, αλλά δεν είναι ο μοναδικός καθυστερημένος νομός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Και άλλοι έχουν τα ίδια ή και χειρότερα προβλήματα.
Για να ξαναπούμε, όμως, την αλήθεια, δεν ήταν μόνο οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις ο αδύναμος κρίκος. Ο δρόμος Γαργαλιάνοι - Ρωμανού που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2008 και δε θα είναι έτοιμος ούτε το 2012, δεν έγινε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αλλά από τη ΔΕΚΕ της κρατικής Περιφέρειας, που σήμερα είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της αιρετής Περιφέρειας. Γι’ αυτό κρατάμε μικρό καλάθι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κλέφτες και κλεπταποδόχοι Εν μέσω κρίσης... »