Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 16:48

Ο λαϊκισμός της Ν.Δ. χειρότερος και από την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εντάξει, είπαμε για την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά αυτό με τη Ν.Δ. ξεπερνάει τα όρια της αντιπολιτευτικής τακτικής. Εχουμε φθάσει σ’ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει γίνει Ν.Δ. και η Ν.Δ. ως αξιωματική αντιπολίτευση να ξεπερνάει τον ΣΥΡΙΖΑ σε πλειοδοσία λαϊκισμού και χαϊδέματος αυτιών.

Χθες ο βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ. Κώστας Βλάσης, μετά την ερώτηση των 10 βουλευτών του κόμματος κατά της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας, επιτέθηκε με ανακοίνωσή του στην κυβέρνηση και τον περιφερειάρχη, σημειώνοντας ότι «θα πληρώνουμε όλοι έναν 2ο ΕΝΦΙΑ με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ - Τατούλη». Και παρατηρεί ότι «η προτεινόμενη λύση για τα απορρίμματα ΣΥΡΙΖΑ - Περιφέρειας έχει τριπλάσιο κόστος σε σχέση με αντίστοιχες λύσεις σε Περιφέρειες, όπως η Ηπειρος και η Κρήτη». 

Και αναρωτιέσαι, η Ν.Δ. δεν ήταν κυβέρνηση όταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο περιφερειάρχης προωθούσαν και ολοκλήρωναν το διαγωνισμό για τη διαχείριση των σκουπιδιών με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ; Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν που είχε στείλει 3 υπουργούς της, μαζί με τον Μανιάτη του ΠΑΣΟΚ στις πανηγυρικές ανακοινώσεις του κ. Τατούλη για την ανάδειξη του αναδόχου, στην Τρίπολη, στις 30 Ιουλίου του 2013;

Επειδή ήμασταν παρόντες, παρουσιάζω μέρος από το ρεπορτάζ της "Ε" από τις σχετικές πανηγυρικές ανακοινώσεις: 

"Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης παρατήρησε ότι από την Περιφέρεια αυτή κατάγεται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κι επεσήμανε: «Είναι στοίχημα για μας. Η Πελοπόννησος ανοίγει το δρόμο, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για τις άλλες περιοχές. Για 28 χρόνια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υλοποιείται η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Κινητοποιούνται και ιδιωτικά κεφάλαια, ιδιωτικές επενδύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης παρατήρησε ότι «σε αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν μπορούμε να πληρώνουμε τα σκουπίδια χρυσάφι, μ’ έναν τρόπο που προσβάλλει τη χώρα και υποβαθμίζει το περιβάλλον».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης σημείωσε ότι «δίνουμε οριστική λύση» και πρόσθεσε πως «τα ΣΔΙΤ δεν είναι μόνο για σκουπίδια, αλλά και για έργα υποδομών, διαχείρισης υδάτων κ.λπ. Φέρνουν ιδιωτικές επενδύσεις στον τόπο»".

Και όταν ο κ. Τατούλης ενημέρωσε πως «ρίξαμε την τιμή κόστους στον πολίτη κάτω από τα 60 ευρώ τον τόνο», κανείς δεν αντέδρασε ή δεν επιφυλάχθηκε.

Με όλα αυτά οι σημερινές θέσεις του κ. Βλάση και των βουλευτών της Ν.Δ. προκαλούν εντύπωση, αρνητικά σχόλια και προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών της Πελοποννήσου. Χειρότερα και από την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 15:39