Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 22:56

Λευκή Νύχτα = λήξη θερινής περιόδου;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Λευκή Νύχτα = λήξη θερινής περιόδου;

 

Στην ιστορία πέρασε και η 2η Γαλάζια Νύχτα, που έλαβε χώρα προ ημερών στην Καλαμάτα με βραδινό μπάνιο και εκδηλώσεις στο παραλιακό μέτωπο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Πολύς κόσμος συμμετείχε εκείνο το βράδυ με διάφορους τρόπους στα δρώμενα, ενώ δεν έλειψαν κι αυτοί, που κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν τη διαφωνία τους για τη διεξαγωγή της.

Σειρά πλέον παίρνει η Λευκή Νύχτα, που έχει προγραμματιστεί από το Δήμο Καλαμάτας και τον Εμπορικό Σύλλογο για το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου.

Οσο καλό μπορεί να έκανε η Γαλάζια Νύχτα στους επαγγελματίες της Παραλίας, τόσο κακό ίσως κάνει η αντίστοιχη Λευκή -και αυτό το έχουν επισημάνει ήδη ορισμένοι από αυτούς.

Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έχει δείξει ότι η Λευκή Νύχτα σημαίνει παράλληλα και τη λήξη της θερινής περιόδου -κυρίως για τα βράδια- στην παραλιακή ζώνη. Ουσιαστικά δίνει ένα άτυπο μήνυμα στους Καλαματιανούς να επιστρέψουν ξανά στο κέντρο της πόλης.

Σε μία περιοχή όμως που ακόμα και ολόκληρος ο Σεπτέμβριος είναι καθαρό καλοκαίρι, δεν είναι δυνατόν να ωθείται το κοινό να... εγκαταλείψει την Παραλία μία ώρα αρχύτερα. Η πρόταση φυσικά δεν είναι η κατάργηση της Λευκής Νύχτας, αλλά δεδομένης της εποχής που γίνεται θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και πάλι η παραλιακή ζώνη. Μία περιοχή, όπου για περισσότερους από 6 μήνες η επαγγελματική δραστηριότητα λόγω συνθηκών νεκρώνει και οι επαγγελματίες δεν έχουν και πολλά περιθώρια να χάνουν ενεργό χρόνο από τη δουλειά.

Κλείνοντας θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σε καμία περίπτωση τα παραπάνω δεν είναι αντιδραστικά σχόλια, αλλά επισημάνσεις που ακούγονται συχνά από τα στόματα επαγγελματιών και πολιτών και καλό είναι να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους διοργανωτές ενόψει της επικείμενης Λευκής Νύχτας του Σεπτεμβρίου.

Υ.Γ.: Εκ των υστέρων έφθασε στα αυτιά μας η πληροφορία, ότι τελικά η φετινή Λευκή Νύχτα θα γίνει μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δηλαδή το Σάββατο 26 Αυγούστου, κάτι που όμως δεν έχει ακόμα επισήμως ανακοινωθεί.