Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 23:30

Καλαμάτα - Κρήτη: Αργά για δάκρυα για φέτος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καλαμάτα - Κρήτη: Αργά για δάκρυα για φέτος

 

Να επανασυνδεθεί άμεσα η Καλαμάτα με την Κρήτη, με τη δρομολόγηση πιο νέου και γερού πλοίου σε σχέση με το "Βιτσέντζος Κορνάρος" ζητεί -με ψήφισμα που πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φαββατάς- το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Αίτημα σωστό και λογικό. Ομως... μετά θάνατον. Κι αυτό γιατί εδώ και αρκετά χρόνια, όταν γινόταν συζήτηση τόσο για την κατάσταση των πλοίων, που κάλυπταν τη γραμμή Καλαμάτα - Κύθηρα - Κρήτη όσο και για τη συχνότητα των δρομολογίων, τότε ουδείς αιρετός ασχολήθηκε σοβαρά.

Η κοινωνία της Μεσσηνίας εδώ και χρόνια, διά των αιρετών της εκπροσώπων και μη, δεν προχώρησε σε ουσιαστικές κινήσεις που να δείχνουν ότι πραγματικά θα ήθελε να στεριώσει, τουλάχιστον για τη θερινή περίοδο, η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή. Και πώς άλλωστε θα γίνει κάτι τέτοιο, όταν κάθε χρόνο υπάρχει δρομολόγιο μόνο μία φορά την εβδομάδα περιορίζοντας σημαντικά τις επιλογές των επιβατών;

Οσο για τις δηλώσεις του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα ότι η προσωρινή(;) διακοπή των δρομολογίων του “Βιτσέντζος Κορνάρος” χάλασε τη “Χανιώτικη βραδιά” στην Καλαμάτα και την αντίστοιχη “Καλαματιανή βραδιά” στα Χανιά, μάλλον φαίνεται ότι έχουμε πιάσει την υπόθεση κάπως ανάποδα. 

Προφανώς και αυτές οι φιέστες είναι καλές για την εδραίωση της γραμμής και το “χτίσιμο” σχέσεων με την... απέναντι πλευρά, μήπως όμως έπρεπε να έχουν γίνει περισσότερα για να στεριώσει η γραμμή και να μην κινείται χρόνο με το χρόνο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας;

Οσο τα φαντάσματα του “Θησέα” και της “Μυρτιδιώτισσας” θα στοιχειώνουν τη γραμμή αλλά και τα μυαλά μας, τόσο θα συνεχίσουμε κάθε χρόνο να βλέπουμε καταστάσεις σαν τη φετινή με το “Βιτσέντζος Κορνάρος”, που φαίνεται ότι απέπλευσε για φέτος οριστικά από το λιμάνι της Καλαμάτας.

Υ.Γ.: Μακάρι πάντως έστω και με αυτό το περιορισμένο καθεστώς να επαναλειτουργήσει για φέτος η γραμμή και όλα αυτά τα παθήματα να μας γίνουν μαθήματα και να διεκδικήσουμε περισσότερα για τα επόμενα χρόνια.

 

 


NEWSLETTER