Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 19:54

Καμία αντίδραση για τη διακοπή του Καλαμάτα - Κύθηρα - Κρήτη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

 

"Οπως γίνεται αντιληπτό, μετά την κήρυξη της εταιρείας Λ.Α.Ν.Ε. ως έκπτωτης, σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών Πειραιάς - Καλαμάτα - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Γύθειο - Κίσσαμος (εξαιτίας της βλάβης του πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος") τίθεται ένα τεράστιο πρόβλημα για τις εν λόγω περιοχές, που σε περίοδο τουριστικής αιχμής έχουν ήδη υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά.

Το θέμα δεν μας αφήνει αδιάφορους (τουναντίον μάλιστα), καθώς τα προβλήματα των δημοτών μας είναι και προβλήματα δικά μας" τονίζει σε επιστολή του προς το υπουργείο Ναυτιλίας ο δήμαρχος Κισσάμου Θ. Σταθάκης και συνεχίζει: "Θεωρούμε δε απαράδεκτο ότι δεν έχει υπάρξει ένα "σχέδιο β" από το υπουργείο σας (και σε συνεννόηση με τη ναυτιλιακή εταιρεία Λ.Α.Ν.Ε.), ώστε να αποφευχθεί το μείζονος σημασίας πρόβλημα που δημιουργείται. Διαβάσαμε επίσης ότι το υπουργείο Ναυτιλίας αναμένεται να προχωρήσει στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού, για την κάλυψη της ακτοπλοϊκής γραμμής Πειραιάς - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κίσσαμος.

Η προκήρυξη του νέου διαγωνισμού για την κάλυψη της γραμμής θα γίνει με τα ίδια χρήματα και τους ίδιους όρους. Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από κάποια ακτοπλοϊκή εταιρεία -ενδεχόμενο που είναι ορατό- τότε θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Αν δημιουργηθεί αδιέξοδο τότε θα γίνει νέος σχεδιασμός της γραμμής για τη σύνδεση του Πειραιά με τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και την Κίσσαμο και τροποποιήσεις στα δρομολόγια".

Μετά τις προ δεκαημέρου φωνές από τα Κύθηρα και αφού οριστικοποιήθηκε το εδώ και μέρες διαφαινόμενο "ναυάγιο" της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καλαμάτας - Κυθήρων - Κρήτης, ήρθε και η αντίδραση από τη δημοτική αρχή Κισσάμου, που ζητάει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου εγγυήσεις για τη συνέχιση της γραμμής με νέο καθεστώς, αλλά παράλληλα εκφράζει και τις σοβαρές ανησυχίες ότι "η λογική...του παραλόγου της γραφειοκρατίας μηδενίζει τις πιθανότητες να βρεθεί λύση στη φετινή τουριστική περίοδο".

Την ίδια ώρα από την πλευρά της Πελοποννήσου -από την Καλαμάτα αλλά και από το Γύθειο, που επίσης θίγονται- δεν υπάρχει κάποια αντίδραση χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα τι περιμένουν. 

Το σίγουρο είναι ότι για φέτος η γραμμή τελείωσε άδοξα και αν θέλουμε πραγματικά να την δούμε κάποια στιγμή να στεριώνει δεν πρέπει να περιμένουμε ως πόλη να περάσει το επόμενο Πάσχα για να "μυρίσει" καλοκαίρι και να θυμηθούμε ότι καλό θα ήταν να ξαναμπεί πλοίο για την Κρήτη.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 17:10