Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017 13:53

Ενα ατύχημα μας… σώζει 

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μεγάλες βλάβες υπέστη ο λιμενοβραχίονας της Καλαμάτας στους σεισμούς του 1986, όπως μαθαίνω από τους παλιότερους δημοσιογράφους της “Ε” (γιατί εγώ ήμουν αγέννητη τότε!!!). Θα μου πείτε “πού είναι η είδηση” και γιατί το θυμήθηκα τόσα χρόνια μετά.

Πρώτον το θυμήθηκα γιατί για τις ρωγμές αυτές χρόνια γκρινιάζουν οι συνάδελφοι και δεύτερον γιατί μόλις χθες επιτέλους φτιάχτηκαν!

Να 'ναι καλά λοιπόν το παιδάκι, του οποίου το πόδι δεν μπορούσε να ελευθερωθεί κι έτσι τελικά ο δήμος επισκεύασε το σημείο και το έκανε “τζιτζί”! Πού να το φανταζόταν ο πιτσιρικάς πως χθες θα τον μελέταγε όλη η πόλη χάρη στη σωτήρια παρέμβασή του.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, σκέφτηκα την παρακάτω ιδέα. Η Καλαμάτα έχει πολλούς και ταλαντούχους ερασιτέχνες ηθοποιούς. Μία φορά την εβδομάδα, καθένας από αυτούς θα αναλάβει μία αποστολή. Να σκηνοθετήσει ένα στραβοπάτημα, μια ατυχή στιγμή σε κάποιο σημείο της γειτονιάς του. Στη δική του αγαπημένη λακκούβα ας πούμε. Επίσης μπορεί να κάνει και ένα καλλιτεχνικό installation (εγκατάσταση), π.χ. να κρατάει όλη νύχτα ένα φακό κάτω από μια καμένη λάμπα, να φυτεύει τασάκια στα παρτέρια που (οι συμπολίτες μας, για να τα λέμε όλα) έχουν γεμίσει γόπες. Ή άμα σπάσει ένας αγωγός να του βάζει τσιρότα. Ιδέες υπάρχουν πολλές, όπως και στραβά γύρω μας. Αν είναι να γίνουν παρελθόν όλα όσα μας στεναχωρούν, χαλάλι και οι ερμηνείες και η σκηνοθεσία!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017 13:58
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πού είναι ο κόσμος; “Η σωτηρία της ψυχής” »