Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 17:10

Το ακτοπλοϊκό “φάντασμα” της γραμμής Καλαμάτα – Κύθηρα - Κρήτη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να γίνει γνωστό εάν θα υπάρξει ενδιαφέρον από κάποια εταιρεία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά με τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και την Κρήτη με κατά περίπτωση ενδιάμεσους σταθμούς το Γύθειο και την Καλαμάτα.

Ενώ για όλες τις επιμέρους συνδέσεις η προκήρυξη αφορά ολόκληρη τη σεζόν, για την Καλαμάτα είναι μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου - και με δεδομένο ότι όποιος εκδηλώσει ενδιαφέρον πρέπει να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και την Παρασκευή 18 Αυγούστου, τότε μιλάμε το πολύ για δρομολόγηση πλοίου μόνο για 6 εβδομάδες, κι αυτές οδεύοντας στο “σβήσιμο” του καλοκαιριού.

Από την άλλη, λίγες ώρες πριν γίνει γνωστή η νέα προκήρυξη, ο Δήμος Καλαμάτας με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του, με τίτλο “Υπάρχει ελπίδα για το καράβι”, ανέφερε πληροφορίες για τον επικείμενο διαγωνισμό και... υπενθύμιζε ότι «ο δήμαρχος είχε εγκαίρως αποστείλει επιστολή προς τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κοινοποιούμενη στο Νεκτάριο Σαντορινιό, υφυπουργό, και στο Διονύσιο Καλαματιανό, γενικό γραμματέα του ιδίου υπουργείου, με την οποία ζητούσε την επανασύνδεση της Καλαμάτας ακτοπλοϊκώς με την Κρήτη και τα Κύθηρα».

Η έννοια της λέξης “εγκαίρως” είναι φυσικά σχετική και σηκώνει πολλή συζήτηση, αλλά η ουσία είναι ότι για την τρέχουσα περίοδο η γραμμή Καλαμάτα – Κύθηρα – Κρήτη παραμένει ένα “φάντασμα” όπου, τουλάχιστον έως και το Σάββατο 19 Αυγούστου, θα έχει γίνει ένα μόνο δρομολόγιο.

Ο διαχωρισμός μάλιστα του δρομολογίου που αφορά την Καλαμάτα, ως προς τη χρονική διάρκεια, δείχνει ουσιαστικά ότι δεν συγκαταλέγεται στα... εμπορικά. Και εδώ που τα λέμε πώς να γίνει κάτι τέτοιο με ένα μόνο δρομολόγιο την εβδομάδα για ένα σκάρτο τρίμηνο;

Το ζήτημα πλέον δεν αφορά τις εναπομείνασες λίγες εβδομάδες, αλλά το τι θα γίνει την επόμενη τουριστική περίοδο και πώς μπορεί η περιοχή της Καλαμάτας να αποκτήσει αξιόπιστη σύνδεση με τα Κύθηρα και την Κρήτη - ώστε μεταξύ άλλων να εξυπηρετείται ολόκληρη η Μεσσηνία και η δυτική Πελοπόννησος γενικότερα και, σε συνδυασμό με το Γύθειο, και οι υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 17:14
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « “Η σωτηρία της ψυχής” Καπνός και φωτιά... »