Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 17:46

Μετά τα Φουντέικα κόμβος και στον Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Μετά τα Φουντέικα κόμβος και στον Μελιγαλά

Το νέο κόμβο του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο - Σπάρτη στην περιοχή Φουντέικα παρέδωσε χθες στην κυκλοφορία ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Πρόκειται για συμπληρωματική κατασκευαστική παρέμβαση, με σκοπό την εξυπηρέτηση των γύρω οικισμών και όπως σημείωνε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας “αποτελούσε αίτημα της τοπικής κοινωνίας”.

Αντίστοιχα, αίτημα της τοπικής κοινωνίας εξακολουθεί να αποτελεί η κατασκευή νέου κόμβου προς Μελιγαλά στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη - Καλαμάτα, με σκοπό την εξυπηρέτηση όχι απλώς κάποιων οικισμών αλλά μίας μεγάλης περιοχής της Μεσσηνίας, αλλά και για τη σύνδεση με το σύγχρονο οδικό δίκτυο του σημαντικού και διαρκώς ανερχόμενου αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης.

Η συμπληρωματική παρέμβαση στον κλάδο του αυτοκινητόδρομου στη Λακωνία δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια και δυνατότητες -εφόσον είναι τεχνικά εφικτό φυσικά- να γίνουν όπου κρίνεται απαραίτητο νέες κατασκευές, που θα κάνουν περισσότερο χρηστικό το οδικό δίκτυο για ντόπιους και επισκέπτες.

Ορισμένοι εκφράζουν την ελπίδα ότι νέος κόμβος στον Μελιγαλά θα μπορούσε να κατασκευαστεί στο πλαίσιο της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή του τμήματος Τσακώνα - Καλό Νερό, η τύχη του οποίου ακόμα είναι άγνωστη, καθώς περιμένουμε τις μελέτες μαζί με το Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Είναι σαφές πάντως ότι ο κόμβος στον Μελιγαλά (που σήμερα για να πάει κάποιος πρέπει να βγει στο ύψος της Τσακώνας) δεν είναι ένα παράλογο και... ρουσφετολογικό αίτημα, αλλά έχει βάση συνδυαζόμενο φυσικά με τη σημαντική αρχαιολογική περιοχή. Είναι λοιπόν μία ευκαιρία να έρθει ξανά στο προσκήνιο για να δούμε αν τελικά υπάρχει πρόθεση και δυνατότητα να σημειωθεί πρόοδος για την κατασκευή του.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 15:23
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καπνός και φωτιά... Η Φοινικούντα δείχνει το δρόμο »

NEWSLETTER