Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 19:35

Οταν το δούλεμα δεν έχει όρια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οταν το δούλεμα δεν έχει όρια

 

Την ένταξη 8 έργων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Καλαμάτας και των Δήμων Μεσσήνης, Πύλου - Νέστορος και Οιχαλίας (4 μάλιστα), στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, απέρριψε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Σε κάποιες περιπτώσεις η απόρριψη έγινε για έναν και μοναδικό τυπικό λόγο, ενώ σε άλλες λείπουν διάφορες αδειοδοτήσεις.

Η πρόταση της ΔΕΥΑΚ για το έργο αντικατάστασης του αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος στην Τοπική Κοινότητα Αρφαρών, προϋπολογισμού 595.200 ευρώ, απορρίφθηκε, γιατί “δεν έχει υποβληθεί η άδεια επέμβασης στην επαρχιακή οδό Πηδήματος - Αρφαρών”. Αδεια τελείως τυπική, που η ΔΕΥΑΚ θα μπορούσε να υποβάλει, όταν το έργο θα είχε ανάδοχο και θα ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τις εργασίες. Μάλιστα, την άδεια αυτή την δίνει η Περιφέρεια, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος είναι επαρχιακός και ανήκει στην αρμοδιότητά της. 

Πραγματικά δεν γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο έργο. Δεν γνωρίζω αν ο υφιστάμενος αγωγός είναι από αμίαντο, οπότε μιλάμε για σοβαρό ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας. Και αν είναι έτσι, τότε η απόρριψη για το συγκεκριμένο λόγο είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη.

Εκείνο που ενοχλεί είναι η υποκρισία, το δούλεμα. Γιατί αν ο περιφερειάρχης κόβει έργα από το ΕΣΠΑ για έναν τέτοιο ασήμαντο λόγο, το κάνει γιατί τα χρήματα δεν φθάνουν, είναι ελάχιστα. Και αυτό θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο και να υπάρχει συνεννόηση πως θα προταχθούν τα πιο σημαντικά έργα. Αυτά που αφορούν πρώτα από όλα την προστασία της δημόσιας υγείας και στη συνέχεια εκείνα που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Χαρακτηριστικό δείγμα της υποκρισίας είναι οι ελπίδες που αφήνει ο περιφερειάρχης, όταν σε κάθε απορριπτική απόφαση καταλήγει: “Σε περίπτωση που επιθυμείτε την εκ νέου αξιολόγηση της πράξης για ένταξη στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 - 2020, καλείστε να υποβάλετε εκ νέου πλήρη πρόταση, όταν η ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου προβεί στην έκδοση της αντίστοιχης πρόσκλησης”. Πιο αντίστοιχη πρόσκληση από αυτή που έχει εκδοθεί δηλαδή... Λες και η απόρριψη έγινε λόγω αναντιστοιχίας πρόσκλησης και πρότασης. Οταν το δούλεμα δεν έχει όρια...

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 17:09
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Απορίες... Η Ναυαρίνου στο προσκήνιο »

NEWSLETTER