Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 22:15

Η Ναυαρίνου στο προσκήνιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η Ναυαρίνου στο προσκήνιο

Εβδομάδα εξελίξεων αυτή που διανύουμε για το μέλλον της οδού Ναυαρίνου, αφού με την επικείμενη μονοδρόμησή της θα ασχοληθούν τα συλλογικά διοικητικά όργανα της πόλης.

Ελλείψει συνολικής κυκλοφοριακής μελέτης λοιπόν μία από τις βασικές οδούς της Καλαμάτας και ο δρόμος με τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή προοπτική οδηγείται προς μερική μονοδρόμηση μέσω ανάπλασης, που παρουσιάζεται μέσα από την υπηρεσιακή εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Εν ολίγοις θα γίνουν παρεμβάσεις στο τμήμα μεταξύ Ακρίτα και Φαρών, με σκοπό την κυκλοφορία των οχημάτων από Δύση προς Ανατολή. Και με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε προσεχώς να αιτιολογήσει είτε ο δήμαρχος είτε αρμόδιο στέλεχος της δημοτικής αρχής ποια ακριβώς είναι η σκοπιμότητα της παρέμβασης και σε τι υπερέχει τόσο από τη σημερινή κατάσταση όσο και από την πεζοδρόμηση, που κατά το πρόσφατο παρελθόν κάποιοι αποκάλεσαν εμμονή!

Εχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από τότε που η οδός Αριστομένους μετατράπηκε από μονόδρομος για αυτοκίνητα στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της πόλης. Δρόμο, για τον οποίο κάποιοι σήμερα υπερηφανεύονται, αν και εκείνα τα χρόνια είτε φώναζαν ότι θα τους χαλάσει την κίνηση στα καταστήματα, είτε δήλωναν συμπαραστάτες αυτών των αιτημάτων. Τελικά όμως -κι ευτυχώς- ενέδωσαν στις τότε... εμμονές και από απλή διαπλάτυνση των πεζοδρομίων ολοκλήρωσαν την πεζοδρόμηση.

Η αλήθεια είναι ότι οι παρεμβάσεις που φαίνεται πως ήδη έχει δρομολογήσει η δημοτική αρχή αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για μετατροπή της μονοδρόμησης σε πεζοδρόμηση -αν τελικά προκύψει τέτοια ανάγκη από την κυκλοφοριακή μελέτη, που κανείς ακόμα δεν γνωρίζει αν και πότε ο Δήμος Καλαμάτας θα ζητήσει να εκπονηθεί από κάποια επιστημονική ομάδα.

 

Εως τότε υπάρχουν περιθώρια για όποιον θέλει είτε να επιμένει εμμονικά στο πλάνο της πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού της Καλαμάτας, είτε να βλέπει ότι βήμα-βήμα η δημοτική αρχή θα φθάσει σε μία τέτοια λύση με αποσπασματικές παρεμβάσεις εφαρμόζοντας ξανά το προ δεκαετίας σενάριο της Αριστομένους.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 18:21

NEWSLETTER