Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 19:58

Εμαθαν τις ΣΔΙΤ με τα σκουπίδια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εμαθαν τις ΣΔΙΤ με τα σκουπίδια

Το ακούσαμε κι αυτό: Οχι στην ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Καλαμάτας από το κράτος, γιατί το αεροδρόμιο είναι στρατηγικής εθνικής σημασίας. Ναι όμως στην ιδιωτικοποίηση με ΣΔΙΤ της Περιφέρειας, στην οποία το κράτος θα παραχωρήσει το αεροδρόμιο!

Γιατί η Περιφέρεια έχει μάθει τη... δουλειά της ΣΔΙΤ από το διαγωνισμό για τη διαχείριση των σκουπιδιών. 

Καινοφανή πράγματα, πρωτότυπες ιδεολογικές απόψεις από την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, στην πολιτική αντιπαράθεση των υποστηρικτών και των αντιδρώντων στις ιδιωτικοποιήσεις. Εμείς στην Πελοποννήσου καινοτομούμε και δημιουργούμε ενδο-φιλελεύθερη αντιπαράθεση μεταξύ της κρατικής και της περιφερειακής ιδιωτικοποίησης. Η κρατική ΣΔΙΤ είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, το αεροδρόμιο μπορεί να ξεπουληθεί σε φθηνή τιμή. Η ΣΔΙΤ της Περιφέρειας προστατεύει το δημόσιο συμφέρον, θα πουλήσει σε καλή τιμή. Η οικονομική επιστήμη και η πολιτική - ιδεολογική αντιπαράθεση στον πολιτισμένο κόσμο, σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Πάντως, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη, το Νοέμβριο, το αίτημα προς τον πρωθυπουργό θα είναι ένταξη του Αεροδρομίου Καλαμάτας σε εθνικό πρόγραμμα. Πού; Στο τομεακό του ΕΣΠΑ, που όμως έχουμε αποδεχθεί ότι έχει λίγα χρήματα και δεν μπορεί να το χρηματοδοτήσει, ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από το οποίο πανηγυρίζουμε πως έχουμε ήδη εξασφαλίσει φοβερές χρηματοδοτήσεις;

Εν τω μεταξύ η περίπτωση της υποβάθμισης και του ξεπουλήματος του Αεροδρομίου Καλαμάτας δεν έχει λογική βάση, καθώς μιλάμε για μια υποδομή που κάθε χρόνο σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Για άλλη μια φορά, επίσης, την ευθύνη για τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν την έχουν οι άλλοι. Κι εσύ που ξέρεις πώς να διεκδικείς και να τα καταφέρνεις, είσαι μόνο για τις επιτυχίες ή για τα απολύτως αυτονόητα: για όσα ελάχιστα έγιναν μετά από χρόνια και δεν πήγαινε άλλο να μη γίνουν.

Αλήθεια, όλα αυτά τα χρόνια που οι μελέτες δεν ωρίμασαν, που ξεχάστηκαν στα συρτάρια, εσύ πού ήσουν; Δεν φώναξες, δεν πίεσες, δεν ξεσήκωσες τον κόσμο - μήπως γιατί δεν σου το επέτρεπε η πολιτική ευγένεια και το κομματικό συμφέρον;

Υπάρχει ένα πράγμα όμως για το οποίο είναι ξεκάθαροι: Τα σχέδια για low cost cargo αεροδρόμιο της Τρίπολης ποτέ δεν εγκαταλείπεται. 

Ο ορθολογικός προγραμματισμός της ανάπτυξης... σε όλο του το μεγαλείο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 17:10

NEWSLETTER