Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 14:35

Καλύτερα πανηγύρια παρά... Ρομποτική

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καλύτερα πανηγύρια παρά... Ρομποτική

«Στην Ελλάδα ακόμα και η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα της Κόστα Ρίκα χρηματοδοτήθηκε από τους συμμετέχοντες, με εξαίρεση τα αεροπορικά εισιτήρια, τα οποία εξασφαλίστηκαν από τη χρηματοδότηση υποστηρικτών.

“Αν δεν είχαμε βοήθεια για τα εισιτήρια δεν θα πηγαίναμε στην Ολυμπιάδα της Κόστα Ρίκα” σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστάκης. Ο καθηγητής Μηχανολογίας Μ. Βαβαδάκης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη χρηματοδότηση συγκεκριμένης περίπτωσης καθηγητών από άλλες χώρες, με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μάλιστα, για να έρθουν στην Καλαμάτα να εκπαιδευτούν από τους καθηγητές του Κέντρου Ρομποτικής, όπου όμως η χρηματοδότηση από την Ελληνική Πολιτεία απλά δεν υπάρχει».

Το παραπάνω αποτελεί απόσπασμα ρεπορτάζ, που δημοσιεύθηκε χθες στο eleftheriaonline.gr αναφορικά με τη συμμετοχή μαθητών από τη Μεσσηνία στην πρόσφατη Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που έγινε στην Κόστα Ρίκα.

Μέσα σε λίγες γραμμές του ρεπορτάζ της Κέλλυς Δημητρούλια φαίνεται η διαφορά του επιπέδου στήριξης ανάλογων ομάδων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των αρμόδιων εκπαιδευτικών, την ώρα που άλλες χώρες χρηματοδοτούν τη μετάβαση μαθητών και καθηγητών τους τόσο σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις όσο και σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μικρότερης κλίμακας, οι εκπρόσωποι της Ελλάδας αναγκάστηκαν να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους για να ζήσουν την εμπειρία εκπροσωπώντας παράλληλα τη χώρα σε διεθνές επίπεδο.

Αρκετό καιρό νωρίτερα πάντως είχαν απευθύνει δημόσιο κάλεσμα ζητώντας την οικονομική στήριξη αυτού του εγχειρήματος, αλλά όπως φάνηκε κατέστη δυνατόν να καλυφθούν μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια με αυτόν τον τρόπο.

Οι καινοτόμες ιδέες και η όρεξη νέων ανθρώπων για ενασχόληση με τις νέες τεχνολογίες όπως η Ρομποτική, θα προχωρούν με αργούς ρυθμούς και θα βασίζονται μόνο στη “σπίθα” που έχουν οι ίδιοι, όσο η χρηματοδότηση πανηγυριών και πάσης φύσεως λαϊκών συνάξεων θα έχουν προτεραιότητα. Εκτός κι αν βρεθούν οι μαθητές που θα τους φτιάξουν... εκλογικά ρομπότ, τα οποία θα παράγουν περισσότερα... κουκιά από ό,τι τα πανηγύρια του καλοκαιριού.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 14:40