Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 16:23

Η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο και όχι ο δημόσιος έλεγχος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο και όχι ο δημόσιος έλεγχος

 

«Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι και θα παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Καλώς, να συμφωνήσω.

Αλλά αυτό είναι το ζήτημα, το πρόβλημα για το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας; Και τόσα χρόνια που ήταν υπό δημόσιο έλεγχο, γιατί δεν έγινε κανένα ουσιαστικό έργο παρέμβασης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού; 

Μήπως το έκαναν επίτηδες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κι αδιαφορούσαν για την υποστήριξη και την αναβάθμιση που δικαιούταν το αεροδρόμιο καθώς είναι από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα της χώρας και της Ευρώπης; Είναι αλήθεια κι έχουν βάση η κριτική και οι επικρίσεις ότι τις εποχές των παχιών αγελάδων, τότε που υπήρχαν χρήματα από Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και εθνικούς πόρους, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας δεν ήταν στα ενδιαφέροντα των κυβερνήσεων. Παρότι υπήρχε η Costa Navarino που έβαλε τη Μεσσηνία στο χάρτη των παγκόσμιων τουριστικών προορισμών. Παρότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι η πύλη εισόδου από την Ευρώπη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Είναι και η περιφερειακή αρχή που υποσχόταν 15 και 25 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, αλλά έβαζε σε ίδια ή και μεγαλύτερη προτεραιότητα το (ανύπαρκτο) αεροδρόμιο της Τρίπολης - ή περιμένει ακόμα τις μελέτες από την ΥΠΑ; Και αφού ήξερε ότι εξαρτιόταν από άλλους, υποσχόταν, γιατί έτσι είχε μάθει.

Κι έρχεται τώρα η νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ να μας ενημερώσει ότι “από τα συναρμόδια υπουργεία καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες, ώστε η αναβάθμιση και αξιοποίησή του να γίνει με εθνικούς πόρους”. 

Πόσα χρόνια θα προσπαθούν τα υπουργεία, για να βρουν τα χρήματα; Οσα προσπαθούσαν και οι προηγούμενοι. Και θα μας τελειώσει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, μηδενικό. Οπως και των προηγούμενων. Και θα βλέπουμε τα άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας να αναβαθμίζονται και να εκσυγχρονίζονται από τη Fraport κι εμείς θα παραμένουμε υπό... δημόσιο έλεγχο μεν αλλά στα αζήτητα, μίζεροι και στάσιμοι.

Κύριοι της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, το στοίχημα δεν πρέπει να είναι ο δημόσιος έλεγχος, αλλά ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη που πρέπει να “προσγειωθούν” και στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

 

Υ.Γ.: Οσο για το ακριβό κόστος με ΣΔΙΤ, και με δημόσιο έλεγχο εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να πετάξω στη Θεσσαλονίκη και να δω την αγαπημένη μου ομάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 16:33

NEWSLETTER