Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 16:54

Τραγικά αναρμόδιοι...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Τραγικά αναρμόδιοι...

Τραγικά γραφικός αποδεικνύομαι με την εμμονή μου, εδώ και πολλά χρόνια, να επισημαίνω -μέσα από τις στήλες των σχολίων της “Ε”- το αυτονόητο, δηλαδή την ανάγκη για ασφαλή διέλευση των πεζών στο Ασπρόχωμα, στο ύψος του ΟΑΕΔ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρασύρεται πεζός στο συγκεκριμένο σημείο αυτού του δρόμου... καρμανιόλα, ο οποίος -αν και εθνική οδός- αποτελεί και τον κεντρικό δρόμο του Ασπροχώματος, στον οποίον υπάρχουν αρκετά καταστήματα και βεβαίως το πολυσύχναστο -λόγω και των... ειδικών συνθηκών της τελευταίας 8ετίας- κτήριο που στεγάζει τον ΟΑΕΔ.

Προσωπικά, δεν με καλύπτει κατά κανέναν τρόπο η ανακοίνωση που “ανέβασε” προχθές ο Δήμος Καλαμάτας στην ιστοσελίδα του και με την οποία δηλώνει ότι “είναι γνωστό πως η αρμοδιότητα κατασκευής έργων επί των εθνικών οδών ανήκει στο υπουργείο Υποδομών και τις Περιφέρειες”. Ούτε, βεβαίως, ότι ο δήμος έχει αρκεστεί να “κάνει συνεχείς παρεμβάσεις για φωτεινή σήμανση στον κόμβο του ΟΑΕΔ, από το 2012”, οι οποίες “είναι προφανές πως δε φέρνουν αποτέλεσμα”.

Χρειάστηκε, δηλαδή, μια πενταετία για να αντιληφθεί ο δήμος πως τα όποια έγγραφα ενδεχομένως έστειλε στους “αρμόδιους” δεν λύνουν το πρόβλημα ζωής ή θανάτου στον συγκεκριμένο δρόμο... Εντυπωσιακό...

Το πραγματικό ενδιαφέρον για ένα τόσο ζωτικής σημασίας ζήτημα δεν θα πρέπει να εξαντλείται στο οποιοδήποτε χαρτομάνι “προς αρμοδίους” που έχει εξαπολύσει τα 5 αυτά χρόνια ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ούτε βεβαίως θα έπρεπε να χρησιμοποιείται το χαρτομάνι αυτό ως άλλοθι, πως η δημοτική αρχή δηλαδή επιτέλεσε το καθήκον της.

Τώρα, εκ των υστέρων, μας ενημερώνει ο δήμος ότι “προχωρά στη διαδικασία τοποθέτησης φωτεινής σήμανσης στον κόμβο, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, με τις οποίες έχουν αρχίσει οι συνεννοήσεις”.

Ομως, τι ακριβώς ήταν εκείνο που τον εμπόδιζε να “προχωρήσει τη διαδικασία” τα προηγούμενα χρόνια, αρχίζοντας παράλληλα και τις “συνεννοήσεις”;

Μερικές φορές, είναι προτιμότερη η σιωπή...

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 17:04

NEWSLETTER