Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 21:35

Κι όμως ακόμα δεν έχει αποφασίσει ο Νίκας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

“Εχω αποφασίσει τι θα κάνω, δεν αποφασίζω από τις δημοσκοπήσεις” δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή τη συζήτηση που φαίνεται να έχει ανοίξει ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στα μέσα του 2019.

Ο κ. Νίκας πάντως, όπως αναμενόταν, δεν θέλησε από τώρα να αποκαλύψει δημοσίως ποια είναι η απόφαση που λέει πως έχει ήδη πάρει.

Το γεγονός αυτό εντείνει τις συζητήσεις και ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα, ανάλογα με το τι ξέρει ή το τι θέλει. Η τακτική αυτή του δημάρχου πάντως να... ψαρεύει σε θολά νερά, στην πραγματικότητα του δίνει τη δυνατότητα να ελιχθεί τους επόμενους μήνες και ανεξάρτητα από το ποια (θα) είναι τελικά η απόφασή του να την χρησιμοποιήσει αναλόγως.

Ατομα με αυτοδιοικητική εμπειρία και με επαφές στο περιβάλλον τού επί 3 θητείες δημάρχου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας εκτιμούν ότι στην πραγματικότητα ο ίδιος δεν έχει ακόμα αποφασίσει για το πολιτικό του μέλλον. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι εθνικές εκλογές όπως όλα δείχνουν θα έχουν προηγηθεί των αυτοδιοικητικών, ο Παναγιώτης Νίκας φαίνεται ότι θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα αποφασίσει τελικά εάν θα διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο ή εάν θα αλλάξει ρότα με προορισμό την Περιφέρεια Πελοποννήσου -ως επικεφαλής φυσικά- ή το... σπίτι του.

Οσο γι’ αυτό που επίσης είπε, πως το τι θα κάνει ο ίδιος δεν ενδιαφέρει και πολύ τον δήμο και τους δημότες, μάλλον δεν αφορά αυτούς που στέκουν στη γωνία για να διεκδικήσουν τη δημαρχιακή καρέκλα της οδού Αθηνών και ήδη φαίνεται να εμφανίζονται δειλά-δειλά. Και δεν είναι και λίγοι, καθώς η επικείμενη εφαρμογή της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση έχει ανοίξει την όρεξη σε αρκετούς. Κάποιοι από αυτούς είναι πολιτικά νέοι με όρεξη για αλλαγές, άλλοι πολιτικά εμπειρότεροι με κάποιο όραμα και ορισμένοι επίσης αρκετά έμπειροι, αλλά με... οράματα!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποια κι αν είναι η απόφαση που θα λάβει ο κ. Νίκας, μόνο αδιάφορη δεν είναι για αρκετούς, που σκέφτονται να διεκδικήσουν τον Δήμο Καλαμάτας, όπως επίσης και ότι τα ονόματα που τελικά θα “παίξουν” πιο δυνατά γι’ αυτή τη θέση, δεν αποκλείεται να επηρεάσουν την απόφαση Νίκα για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος. Αλλωστε μετά από 12 σχεδόν χρόνια συνεχούς παρουσίας στη θέση του πρώτου πολίτη, μόνο ως νικητής θα θελήσει να συνεχίσει και σε καμία περίπτωση να τεθεί αντίπαλος με κάποιον, που ο ίδιος θα φοβάται ότι μπορεί να τον εκθρονίσει.