Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 15:03

Με πρακτικές Μαυρογιαλούρου δεν υπάρχει ελπίδα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Επιμένει η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου για το αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Στις πρώτες μάλιστα δηλώσεις της με τη νέα χρονιά, η αντιπεριφερειάρχης - εκπρόσωπος Τύπου της Περιφέρειας Ντ. Νικολάου, αφού σημειώνει φυσικά και τη μεγάλη σημασία του αεροδρομίου Καλαμάτας... τονίζει ότι “παραμένει ως βασικό αίτημά μας προς τη κυβέρνηση η παράλληλη χρήση και ως πολιτικού low cost και cargo αεροδρομίου του αεροδρομίου της Τρίπολης, το οποίο θα λειτουργεί συμπληρωματικά ως προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας”.

Αναρωτιέται εδώ ένας σοβαρός άνθρωπος, ποια λογική, αναπτυξιακή ή πολιτική, ακόμα και ανθρώπινη, μπορεί να εξυπηρετεί ένα αεροδρόμιο στην Τρίπολη; Ενα δεύτερο αεροδρόμιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε τόσο μικρή απόσταση από το πρώτο; Η κοινή λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ή μάλλον... καταλαβαίνει πως το αίτημα εξυπηρετεί τοπικιστικά συμφέροντα και προσβλέπει σε ψηφαλάκια. 

Μπορεί μια Αρχή να προγραμματίζει και να σχεδιάζει για όλη την Περιφέρεια, προτάσσοντας ενίοτε την περιφερειακή συνείδηση, αλλά δε σημαίνει ότι λέει όχι στα αιτήματα των ψηφοφόρων Αρκάδων και Αργολιδέων. Δεν κακοκαρδίζει τους πολίτες και φορείς ψηφοφόρους. Αποδέχεται τα αιτήματά τους και αγωνίζεται να ικανοποιηθούν.

Τι κι αν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας απέχει 45-50 λεπτά από την Τρίπολη με τον αυτοκινητόδρομο του “Μορέα”; Τι κι αν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας εξυπηρετεί τουρίστες που φτάνουν στην Πελοπόννησο για να κάνουν διακοπές και στην Αργολίδα και την Ηλεία; Πολιτικό low cost και cargo θέλει το αεροδρόμιο Τρίπολης η περιφερειακή αρχή. Λες και είναι τέτοια η κίνηση και η ζήτηση για τους τουριστικούς προορισμούς της Περιφέρειάς μας, που δεν προλαβαίνει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να την εξυπηρετήσει. Λες και είναι τόσο... ακριβό και εξειδικευμένο το “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, που θέλει ακόμα ένα, συμπληρωματικό μάλιστα, η Περιφέρεια.

Και όλα αυτά, ενώ το αεροδρόμιο Καλαμάτας, ένα από το ταχύτερα αναπτυσσόμενα στην Ευρώπη, πύλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον ανεπτυγμένο κόσμο, παραμένει εδώ και χρόνια χωρίς καμία παρέμβαση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, παρά τα τόσα αιτήματα. Μόνο υποσχέσεις έχει λάβει. Κι αντί η Περιφέρεια να επικεντρώνει όλες της τις προσπάθειες σ’ αυτό και να κάνει -μαζί με άλλους- την αυτοκριτική της για τη σημερινή προβληματική κατάσταση του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας, μιλάει για αεροδρόμιο στην Τρίπολη. 

Με τέτοιες πρακτικές Μαυρογιαλούρου, δεν υπάρχει ελπίδα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 15:09