Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 17:10

Καρναβάλια...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καρναβάλια...

Εργώδης αυτές τις ημέρες η προετοιμασία για τα “πατροπαράδοτα” καρναβάλια στους περισσότερους δήμους της χώρας, παρά τις περικοπές πιστώσεων που έχουν επιβληθεί στους ΟΤΑ από την έναρξη της κρίσης, κοντά μια δεκαετία πριν...

Από την άλλη πλευρά, όμως, πώς να καταλάβει καρναβάλι και Απόκριες ο Ελληνας, χωρίς... γκλαμουριές και εισαγόμενες Βραζιλιάνες χορεύτριες;

Βέβαια, το καρναβάλι έχει αρχίσει στη χώρα μας εδώ και εννέα χρόνια περίπου - για την ακρίβεια πριν τόσα το καταλάβαμε εμείς, οι πολλοί, μιας και για τους πιο... υποψιασμένους η διεξαγωγή του κάθε άλλο παρά μυστικό ήταν καθώς οι... μασκαράδες έκαναν κανονική παρέλαση.

Πιθανότατα αυτές που έρχονται θα είναι άλλη μία -από τις πολλές- θλιβερές Απόκριες που θα ζήσουμε ως Ελληνες στα επόμενα χρόνια. Δική μου εκτίμηση είναι ότι κι αυτή τη φορά δεν θα χρειάζονται πλέον μάσκες - αυτές έπεσαν οριστικά, μιας και δεν πείθουν κανέναν, όσο φαρδιά κι αν γελούν, όσο προβληματισμένες κι αν φαίνονται.

Το χειρότερο είναι, όμως, ότι κάτω από τις μάσκες που έπεσαν αναδεικνύονται σε μάσκες τα πρόσωπα που τις φορούσαν για χρόνια ολόκληρα - ενίοτε ταυτιζόμενα με ό,τι αυτές εμφάνιζαν, σε σημείο που η έκφραση αυτή να αποτυπωθεί και στο κανονικό τους πρόσωπο.

Κι από Δευτέρα πάλι δουλειά, γιατί πρέπει να βγει το νοίκι, η δόση στην τράπεζα, τα φάρμακα, ο λογαριασμός της ΔΕΗ - με ή χωρίς το χαράτσι. Εννοείται, βέβαια, ότι όλες αυτές οι υποχρεώσεις δεν μπορούν να βγουν από έναν μισθό - ή θα βγουν με πολύ ζόρι.

Τέλος λοιπόν τα καρναβάλια...

Για τους μασκαράδες, από την άλλη, ειλικρινά δεν ξέρω...

Βασίλης Γ. Μπακόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 17:14

NEWSLETTER